Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία για τη ζώνη των μεταλλίων

Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία για τη ζώνη των μεταλλίων

Στη συνέχεια της ελληνο-ιταλικής ναυμαχίας στην Ντόχα, οι άνδρες ομάδες υδατοσφαίρισης των δύο χωρών θα αναμετρηθούν την Τρίτη (13/2, 16:30) στον προημιτελικό του 21ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Ο νικητής θα προκριθεί στην τελική φάση και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Η εθνική πέτυχε εύκολες νίκες επί της Κίνας και της Βραζιλίας, ενώ επικράτησε πολύ δύσκολα της Γαλλίας. Στον προημιτελικό αγώνα αντιμετωπίζει την Ιταλία, που επικράτησε της ΗΠΑ σε ένα δύσκολο ματς. Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν αδιεξέρετους λογαριασμούς από το παρελθόν, καθώς η ελληνική ομάδα έχει αναμετρηθεί με την Ιταλία σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η ελληνική ομάδα έχει καταφέρει να επικρατήσει της Ιταλίας σε δύο περιπτώσεις, ενώ οι Ιταλοί έχουν επτά νίκες.

Εκτός από το ελληνο-ιταλικό ντέρμπι, σημαντικοί αγώνες προημιτελικών είναι το ντέρμπι της Κροατίας με τη Σερβία, καθώς και οι αναμετρήσεις της Ισπανίας με το Μαυροβούνιο και της Ουγγαρίας με την Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ