Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: «Ξεκίνησε η λογική του παραλόγου – Βασανιστήρια κατά των οπαδών μας»

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: «Ξεκίνησε η λογική του παραλόγου – Βασανιστήρια κατά των οπαδών μας»

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, μέσω του Δημήτρη Νάκου, πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν στο Ρέντη.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την καταπολέμηση της βίας από την κυβέρνηση, οι «ερυθρόλευκοι» κατήγγειλαν βασανιστήρια κατά των οπαδών τους σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας και νομικός εκπρόσωπος των Πειραιωτών, μίλησε για τα επεισόδια στο «Μελίνα Μερκούρη», τις αλόγιστες κινήσεις των αστυνομικών και το δεδικασμένο που δημιουργείται.

Κεκλεισμένων των θυρών για δυο μήνες τα ματς πρωταθλήματος!

Αναλυτικά είπε:

Τα επεισόδια τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο μας, κατά τη διάρκεια του 2ου σετ, μια ομάδα 50 μπαχαλάκηδων, αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι που επιτίθονται στους αστυνομικούς εκμεταλλευόμενοι μαζικές συναθροίσεις και αθλητικές εκδηλώσεις. Αυτό το φαινόμενο της έξαρσης της βίας είναι παγκόσμιο. Πρόκειται για κακοποιά στοιχεία. Δηλαδή την ευθύνη δεν την έχει το κράτος, ούτε η Αστυνομία, την έχουν οι ομάδες. Αυτοί οι 50 μπαχαλάκηδες επιτέθηκαν σε διμοιρία 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο, προξένησαν ό,τι προξένησαν και οι περισσότεροι από αυτούς τράπηκαν σε φυγή. Αν κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο εμείς, ως ερασιτέχνης, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Στο 2ο σετ, χωρίς να γίνεται τίποτα, η Αστυνομία έκανε αλόγιστη χρήση δακρυγόνων στο πάρκινγκ. Χωρίς να γίνεται το παραμικρό επεισόδιο. Έχουμε τη μαρτυρία του διαιτητή ότι δεν μπορούσε να διακόψει τον αγώνα, καθώς τα επεισόδια δεν έγιναν στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και δεν κινδύνεψαν αθλητές οι παράγοντες. Βέβαια στη συνέχεια κι ενώ η αστυνομία συνέχιζε να κάνει χρήση δακρυγόνων, αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα.

Για ποιο λόγο η αστυνομία δεν σταμάτησε τους δράστες, δεν τους συνέλαβε όταν τράπηκαν σε φυγή και τους άφησαν να διαφύγουν και γιατί έκαναν χρήση δακρυγόνων έξω από το γήπεδο.

Προκαλούμε την αστυνομία να βγάλει τις συνομιλίες των αστυνομικών όταν είδαν αυτούς του 50 μπαχαλάκηδες, αν κάνουν κάτι, αν λένε κάτι. Εφόσον έχει λήξει το επεισόδιο αυτό, υπήρχε διμοιρία στο πάρκινγκ του γηπέδου να πει βγείτε στον δρόμο και περικυκλώστε αυτούς τους 50 μπαχαλάκηδες. Το κάνανε; Θα αποδειχθεί μέσα από τους διαλόγους.

Από εκεί και πέρα, έχει ξεκινήσει η λογική του παραλόγου, καταλύεται κάθε έννοια της δημοκρατίας, ερχόμαστε σε άλλες εποχές. Ένα γήπεδο περικυκλώθηκε από την αστυνομία, κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών. Αποφασίζει η αστυνομία να περικυκλώσει το γήπεδο, συνεχίζοντας τη χρήση δακρυγόνων, κάλεσε επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις από την Αττική. Κατέβασαν δυνάμεις από το ΟΑΚΑ, που έπαιζε ο Παναθηναϊκός με τη Ρεάλ, χωρίς να έχει καταλάβει κανείς γιατί.

Μετά από 1-2 ώρες δόθηκε εντολή να φύγουν τα γυναικόπαιδα και τα παιδιά μέχρι 14-15 ετών, χωρίς να καταλαβαίνουμε αυτό τον διαχωρισμό. Δεν ξέρω αυτός ο διαχωρισμός γυναίκα-άντρα πού υφίσταται. Δηλαδή, η γυναίκα δεν μπορεί να πετάξει μια φωτοβολίδα ναυτική, όμως στην τραγωδία της marfin οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν μια γυναίκα να σπάει το τζάμι και να ρίχνει μέσα το υλικό και να καούν αυτοί που κάηκαν και δεν έχει τιμωρηθεί κανείς.

Είχε πιάσει μια εστία φωτιάς εντός του γηπέδου, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει πυροσβεστική. Όταν το αναφέραμε σε αξιωματικό της αστυνομίας ότι έχει πιάσει φωτιά μας είπαν «δεν μας ενδιαφέρει να καείτε ζωντανοί» και περιμέναμε να έρθουν οι δυνάμεις για να πάρουν όμηρους 424 άτομα.

Εδώ και πολλές μέρες, παρακολουθούμε μία προσπάθεια δημοσιογράφων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση με κάποιους εκπροσώπους της αστυνομίας να κάνουν το άσπρο μαύρο και να συγκαλύψουν το φιάσκο. Υπάρχει δήλωση του Κ. Μπαλάσκα, εκπροσώπου της αστυνομίας, ότι κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού έφυγαν από το γήπεδο με φόρμες της ομάδας, που πήραν από τα αποδυτήρια. Κάποιος πρέπει να τον πληροφορήσει ότι ή είναι αδαής ή δεν τον ενημέρωσαν σωστά και θα πρέπει να τα αποδείξει αυτά.

Σε τέτοια παιχνίδια οι φιλοξενούμενοι έρχονται με πούλμαν συνοδεία αστυνομίας και οι γηπεδούχοι με τα δικά τους αμάξια και με τις οικογένειες τους στο γήπεδο. Άρα με τη λογική του κ. Μπαλάσκα κάποιοι από τους δράστες φόρεσαν φόρμες του Ολυμπιακού, μπήκαν στην αποστολή του Παναθηναϊκού, συνοδεύτηκαν από αστυνομικό περιπολικό, και κάποια στιγμή κατεβήκαν και πήγαν στα σπίτια τους. Αυτό θέλει να μας πει.

Επίσης, οι δημοσιογράφοι αυτοί, δεν είδαν να αναδεικνύουν την επίθεση στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ. Δεν άκουσα τίποτα, το βίωσα όμως.

Δεν μας νοιάζει αν υπήρξε ο δράστης μέσα στους προσαχθέντες ή όχι. Μας νοιάζει ότι υπήρξε ένα πρωτόγνωρο γεγονός για την ελληνική κοινωνία να περικυκλώσουν ένα γήπεδο, να απαγάγουν και να προσαγάγουν 424

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ