Ελλάδα – Ιταλία 10-11: Κρίμα και άδικο για την Εθνική

Ελλάδα – Ιταλία 10-11: Κρίμα και άδικο για την Εθνική

Η Εθνική βρέθηκε σε πικρή θέση μετά από την ήττα της με 10-11 από την Ιταλία

Παρά το γεγονός ότι κρατούσε το προβάδισμα (10-8), ένα καταστροφικό τελευταίο δίλεπτο ήταν αρκετό για την Ιταλία να ανατρέψει την κατάσταση και να κερδίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Ντόχα με σκορ 11-10.

Η αρχή του αγώνα βρήκε και τις δύο ομάδες να μην είναι σε καλή μέρα, δείχνοντας νεύρα. Η Ιταλία προηγήθηκε στο σκορ, αλλά η Ελλάδα αντέδρασε και έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο μπροστά με 3-1 χάρη στα γκολ των Γενηδουνιά, Γκιουβέτση και Παπαναστασίου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η τετράλεπτη αποβολή του Αργυρόπουλου ήταν καθοριστική, καθώς βοήθησε την Ιταλία να ανέβει στο σκορ με πέντε διαδοχικά γκολ, παίρνοντας το προβάδισμα με 6-5.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν αγωνιστικά πυκνό, όπου οι άμυνες είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και οι δύο ομάδες προηγήθηκαν αλλά η Ελλάδα απάντησε, με το οκτάλεπτο να κλείνει ισόπαλο με 8-8.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η Εθνική διατήρησε το προβάδισμα μέχρι δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά η Ιταλία κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, κερδίζοντας το ματς με 10-11 με τρία γκολ σε 1,5 λεπτό και παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-5, 3-2,

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Αργυρόπουλος , Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος, Παπανικολάου

Ιταλία (Αλεσάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Κοντέμι, Μαρτσιάλι, Φοντέλι, Βελότο, Ρεντσούτο, Ετσενίκε, Πρεσιούτι, Μπρούνι , Ντι Σόμα, Ντόλτσε, Νικόζια, Γκράτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ