Η Εθνική Γυναικών εντυπωσιάζει, κερδίζει την Ιταλία με 16-12 και προκρίνεται στην οκτάδα (βίντεο)

Η Εθνική Γυναικών εντυπωσιάζει, κερδίζει την Ιταλία με 16-12 και προκρίνεται στην οκτάδα (βίντεο)

Η Εθνική Γυναικών παρουσίασε μια αξιοπρόσεκτη εμφάνιση στο 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, κερδίζοντας την Ιταλία με 16-12 και προκρίνοντας στην οκτάδα. Μάλιστα, απέτυχε να δεχτεί γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, παρά την ανύπαρκτη αριθμητική ανωτερότητα. Η ομάδα μας αναμένεται να παίξει την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα επιδιώξει να προκριθεί στην τετράδα και να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο.

Η Ελλάδα προηγήθηκε νωρίς στον αγώνα, με τα τέρματα των Ελευθερίας και Μαργαρίτας Πλευρίτου να φέρνουν το σκορ στο 3-0. Η Ιταλία μείωσε στο 3-1, αλλά η Εθνική κρατούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με άμυνα από ατσάλι και ποικιλία λύσεων στην επίθεση.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ να δείχνει 10-5 υπέρ της Ελλάδας. Η εμφάνιση ήταν εντυπωσιακή, με την ομάδα να δίνει τον καλύτερό της εαυτό στο απαιτητικό παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε εξίσου επιτυχημένο για την Εθνική, που διατήρησε το προβάδισμά της και κατέγραψε μια σημαντική νίκη κόντρα στην Ιταλία. Η ομάδα μας παρουσίασε μια ενωμένη και αποφασιστική προσπάθεια, αξίζοντας τον θερμότερο συγχαρητήρια για την επίδοσή της.

Τα οκτάλεπτα: 6-4, 4-1, 3-2, 3-5

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Νίνου 3, Ελληνιάδη 1, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 1, Γκαλάρντι 2, Αβένιο 1, Τζιουστίνι 1, Μπετίνι, Πικότζι, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι 2, Μαρλέτα 2, Κοκιέρε, Βιακάβα 1, Μπανκέλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ