Δύο 16χρονες κοπέλες κερδίζουν τα μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Αρσης Βαρών (φωτογραφίες)

Δύο 16χρονες κοπέλες κερδίζουν τα μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Αρσης Βαρών (φωτογραφίες)

Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκαν δύο 16χρονα κορίτσια που ασχολούνται με το άρση βαρών και δείχνουν πως είναι έτοιμες να κατακτήσουν το μέλλον. Η Μαρία Στρατουδάκη και η Εβίτα Καραθανάση είναι οι μεγάλες πρωταγωνίστριες που κατέκτησαν πέντε μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Η κοπέλα Στρατουδάκη αναδείχθηκε με χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο, ενώ η Καραθανάση πήρε ένα χρυσό και ένα ασημένιο. Αποδεικνύουν πως και οι δύο είναι τεράστια ταλέντα, ενώ αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού αρσενικού βάρους.

?ssl=1

Η αθλήτρια Μαρία Στρατουδάκη, ολοκλήρωσε το αγώνισμά της με 71 κιλά. Στο στιβαρότερο άρματα δεν είχε αντίπαλο καθώς σήκωσε 91 κιλά, ενώ στο σύνολο έφτασε τα 162 κιλά, χάνοντας μόνο από τη Γαλλίδα Κοτσέτοβα με 164 κιλά.

Η ίδια η αθλήτρια του Κρατερού Χανίων, γέννησε στις 5 Ιουνίου 2008, με τα 91 κιλά στο στιβαρότερο άρμα και τα 162 κιλά στο σύνολο, έσπασε τα πανελλήνια ρεκόρ κορασίδων και νεανίδων.

Τα προηγούμενα ρεκόρ με 90 και 160 κιλά ανήκαν σε εκείνη από το 2023. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κατακτήσω μετάλλια στη χώρα μου. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω αλλά έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, ειδικά στο στιβαρότερο άρμα. Αισθάνομαι πως αξίζει αυτό το μετάλλιο, αφού έχω δουλέψει σκληρά με τη μεγάλη υποστήριξη του προπονητή μου που είναι σαν δεύτερος πατέρας μου, της οικογένειάς και των φίλων μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους», δήλωσε η Μαρία μετά τον αγώνα.

Στρατουδάκη 2

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για την Καραθανάση

Ο χορός των μεταλλίων για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συνεχίστηκε με την Εβίτα Καραθανάση στα 55 κιλά των Κορασίδων.

Η αθλήτρια από τη Γλυφάδα ήταν ατυχής στο στιβαρότερο άρμα όπου σήκωσε 73 κιλά με τη δεύτερη (χάνοντας 73 και 75), επίδοση που είχαν και οι αντίστοιχες αθλήτριες, αλλά τα είχαν σηκώσει νωρίτερα και την έβαλαν στην 4η θέση. Η Καραθανάση πήρε αντίκρισμα στο στιβαρότερο άρμα όπου ήταν εξαιρετική και απρόσκοπτη. Σήκωσε 90, 94 και 96 κιλά διαδοχικά και κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην κίνηση. Επίσης, έφτασε τα 169 κιλά στο σύνολο και πήρε το ασημένιο, χάνοντας μόνο από την Μπορεγκό Γκονζάλες που έφτασε τα 170 κιλά.

Καραθαναση 1

Τα 96 κιλά στο στιβαρότερο άρμα και τα 169 κιλά στο επολέ ζετέ είναι πανελλήνια ρεκόρ, βελτιώνοντας τα 92 και 167 κιλά που ήταν δικά της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη. Ήταν ένα αποτέλεσμα που περίμενα στο στιβαρότερο άρμα και χρειάζομαι βελτίωση στην κίνηση. Είμαι ευγνώμων που ανέβασα ψηλά τη σημαία της χώρας μου και νιώθω μεγάλη συγκίνηση. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε μια υπέροχη διοργάνωση. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Οδυσσέα Δήμα που είναι πάντα δίπλα μου, τον Πύρρο Δήμα και όλη την Ομοσπονδία, καθώς και τους γονείς μου που είναι δίπλα μου σε όλα», εκφράζει η Εβίτα Καραθανάση γεννημένη στις 16 Αυγούστου του 2007.</

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ