Δημήτρης Ράφτης: «Ένας πραγματικός πολεμιστής ο Λευτέρης, είμαστε ευχαριστημένοι για το επίτευγμά του!»

Δημήτρης Ράφτης: «Ένας πραγματικός πολεμιστής ο Λευτέρης, είμαστε ευχαριστημένοι για το επίτευγμά του!»

Με μια εκθαμβωτική εμφάνιση, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αμβέρσα, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκρισή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού, ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης, έκανε εγκώμια για τον Έλληνα πρωταθλητή, αποθεώνοντάς τον για το επίτευγμά του σήμερα.

«Η ένταση σε αυτόν τον αγώνα ήταν τρομακτική λόγω των μεγάλων απαιτήσεων. Ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι λιγότερο από τον αθλητή μας, που έδειξε ξανά ότι είναι ένας πραγματικός πολεμιστής. Κάναμε τη δουλειά μας, και πήραμε το μετάλλιο και την πρόκριση που επιθυμούσαμε. Ο Γιανγκ Λιου μας κέρδισε λόγω της μη τέλειας εκτέλεσης στο τελευταίο άλμα του Λευτέρη, που έδωσε την αφορμή στους κριτές να μειώσουν τον βαθμό της εκτέλεσης του. Ωστόσο, γενικά ήταν εξαιρετικός. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, αλλά δείχνει ότι έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε τον Κινέζο την επόμενη φορά. Για όλα αυτά που επιτύχαμε εδώ, είμαστε πολύ χαρούμενοι! », επεσήμανε ο κ. Ράφτης, που πλέον μπορεί να σχεδιάσει με ηρεμία τα επόμενα βήματα στον δρόμο προς το Παρίσι:

«Η εξασφάλιση της πρόκρισης μας επιτρέπει να ηρεμήσουμε. Θα έχουμε σχεδόν έναν χρόνο για να προετοιμαστούμε όπως θέλουμε. Είναι κάτι που μας έλειπε από το 2018 μέχρι πέρυσι, επειδή κάθε φορά που αγωνιζόμασταν αντιμετωπίζαμε προβλήματα τραυματισμών ή ήμασταν σε φάση αποκατάστασης από χειρουργική επέμβαση. Με την προϋπόθεση ότι όλα πάνε καλά, του χρόνου θα δούμε τον πραγματικό Λευτέρη, τον πρωταθλητή παγκόσμιου τίτλου».

Ο προπονητής της Εθνικής ανδρών αναφέρθηκε επίσης στα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας στην Αμβέρσα, επαινώντας την προσπάθειά τους, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαν: «Ο Νίκος Ηλιόπουλος έκανε μια καλή εμφάνιση μέχρι το τελευταίο ατομικό, όπου απέτυχε στα τσαμπούκια λόγω προβλημάτων με την λαβή. Ήταν πολύ δύσκολη η πρόκριση, τα όρια βαθμολόγησης ήταν πολύ υψηλά. Είμαι περήφανος για την προσπάθειά του, όπως και για τον Στέφανο Τσολακίδη, που προσπαθεί να προχωρήσει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην ασύμμετρη διάταξη. Χρειαζόμαστε πολλή υποστήριξη για να φθάσουμε εκεί που αξίζουμε. Δυστυχώς, δεν διαθέτουμε ακόμα την υποδομή που έχουν άλλοι ανταγωνιστές, αλλά προσπαθούμε με ό,τι μέσα έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο προπονητής που έχει συνδέσει το όνομά του με επτά από τα δώδεκα ελληνικά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης (τέσσερα με τον Πετρούνια και τρία με τον Μάρα), αποκάλυψε επίσης ότι η μασκότ της διοργάνωσης ήταν το… καλό σημάδι για την επιτυχία του Πετρούνια: «Στο πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βέλγιο, το 2001 στην Γάνδη, αγόρασα ένα κουκλάκι με τη μασκότ της διοργάνωσης, το Γκιμπό, και αποδείχθηκε τυχερό επειδή ο Μάρας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Φέτος, όταν είδα ξανά την ίδια μασκότ, σκέφτηκα ότι κάποιος κάνει πλάκα με εμένα! Πήρα ξανά έναν Γκιμπό και το τυχερό του φέρων ξανα…»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο προπονητής του αναμένεται να επιστρέψουν αύριο, Κυριακή (08/10), με την πτήση «621» της «Aegean Airlines» από τις Βρυξέλλες και να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 15:10.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ