Μπρέσια – Ολυμπιακός 12-13: Εντυπωσιακή νίκη στην Ιταλία και προκλητική Final Four

Μπρέσια – Ολυμπιακός 12-13: Εντυπωσιακή νίκη στην Ιταλία και προκλητική Final Four

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με συνολικά 25 γκολ, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε μια εντυπωσιακή νίκη στον αγώνα εκτός έδρας κόντρα στην μπρεσία, επικρατώντας με 13-12 για την 3η αγωνιστική του LEN Champions League, βάζοντας πλώρη για την προκριματική φάση προς το Final Four καθώς ανέβηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο αγώνας είχε πολλές ανατροπές στο σκορ τα πρώτα τρία quarters, με την τελευταία περίοδο να είναι πιο αργή ρυθμικά και οι Ερυθρόλευκοι να διαχειρίζονται επιδέξια το χρόνο, καταφέρνοντας να κερδίσουν αυτήν την σημαντική νίκη.

Στο πρώτο εξάλεπτο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τον Ολυμπιακό να εμφανίζει καλή άμυνα στο πρώτο μισό, ενώ επιθετικά εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες. Έτσι, οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν τέσσερις φορές με γκολ από τους Αλαφραγκή, Γενηδουνιά (2x) και Γκίλα, ωστόσο οι Ιταλοί είχαν τις απαντήσεις τους με τους Αλεσιάνι, Τζανάτσα, Μπαλτζαρίνι και Ντόλτσε να ισοφαρίζουν σε 4-4.

Στο δεύτερο εξάλεπτο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η Μπρέσια προηγήθηκε τρεις φορές με γκολ από τους Ντελ Μπάσο, Τζεράτο και Ίρβινγκ, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τα ισάριθμα γκολ των Δήμου, Αλαφραγκή και Γούβη για το 7-7. Τελικά, οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με τον Γούβη να αυξάνει τη διαφορά σε 8-7.

Το τρίτο εξάλεπτο δεν ήταν πολύ διαφορετικό. Η Μπρέσια ισοφάρισε σε 8-8 με τον Μπαλτζαρίνι, όμως ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ξανά με το 9-8 από τον Φουντούλη. Παρόλα αυτά, οι Ιταλοί κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ σε 10-9 με τα γκολ των Ντόλτσε και Ίρβινγκ, πριν ο Παπαναστασίου ισοφαρίσει σε 10-10. Οι Πειραιώτες σημείωσαν επιπλέον δύο γκολ με τον Μάρτον Βάμος να ανεβάζει το σκορ σε 12-10, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων για πρώτη φορά και κλείνοντας ιδανικά την περίοδο.

Ο Βάμος συνέχισε στο τέταρτο εξάλεπτο από εκεί που σταμάτησε, με ένα ακόμα γκολ που έφερε το σκορ σε 13-10. Η Μπρέσια μείωσε σε 13-12 με δύο γκολ από τον Ίρβινγκ, αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει περισσότερο. Ο Ολυμπιακός διαχείρισε τον χρόνο με επιτυχία, εξασφαλίζοντας την πολύτιμη νίκη και κοιτώντας προς την κατεύθυνση του Final Four.

Οκτάλεπτα: 4-4, 3-4, 3-4, 1-1, 2-1

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντελ Μπάσο 1, Ντόλτσε 2, Φαράλια, Λάζιτς, Τζανάτσα 1, Μπαλτσαρίνι 2, Γκουεράτο 1, Αλεζιάνι 1, Μάντσι, Ίρβινγκ 4, Τζίτο, Μασέντσα.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 2, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 2, Δήμου 1, Γκίλλας 1, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ