Αποτυχία της Εθνικής στον Ημιτελικό με την Ισπανία: Πάει για Χάλκινο

Αποτυχία της Εθνικής στον Ημιτελικό με την Ισπανία: Πάει για Χάλκινο

Η Ισπανία, παγκόσμια πρωταθλήτρια, αποδείχθηκε ανωτέρα απέναντι στην Εθνική Ελλάδας στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επικρατώντας με 13-5 σκορ. Η Ελλάδα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παιχνίδι κόντρα στον ηττημένο του δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ Ολλανδίας και Ιταλίας, το οποίο θα λάβει χώρα το ίδιο βράδυ.

Παράλληλα, το αποτέλεσμα θα καθορίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Εθνική Ελλάδας παρουσίασε μια απόδοση κάτω του προσδοκώμενου, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την άμυνα της Ισπανίας και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς στο παιχνίδι.

Αν και υπήρχαν στιγμές που φάνηκε να ανακαμπτεί, η διαφορά στο σκορ απλά μεγάλωνε. Η Ισπανία επιβεβαίωσε την κυριαρχία της σε όλα τα τμήματα του αγώνα και εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό, ενώ η Ελλάδα θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα αριθμητικής υπεροχής και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την άμυνα της Ισπανίας. Η τελευταία περίοδος του αγώνα ήταν απογοητευτική, με την Εθνική να αγωνίζεται κυρίως για να μειώσει τη διαφορά στο σκορ.

Οι σκόρερς για την Ελλάδα ήταν η Ξενάκη (3 γκολ) και η Υάννοπουλου (1 γκολ), ενώ για την Ισπανία τα γκολ πέτυχαν η Φόρκα (3 γκολ), η Ορτίθ (2 γκολ), η Γκαρσία (1 γκολ) και άλλες πέντε παίκτριες που πέτυχαν από ένα γκολ έκαστη.

Το ματς διακρίθηκε για την εκπληκτική άμυνα της Ισπανίας, η οποία αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις επιθέσεις της Ελλάδας και κράτησε τον αντίπαλο μακριά από τα τέρματά της.

Παρά το αποτέλεσμα, η Εθνική Ελλάδας έδειξε ανταγωνιστικότητα και αγωνιστικό πνεύμα, και θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για το χάλκινο μετάλλιο.

Σχετικά με τον τελικό:

Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης μεταξύ Ολλανδίας και Ισπανίας θα διεξαχθεί το Σάββατο (13/1), ενώ η Εθνική Ελλάδας θα αναμετρηθεί με τον ηττημένο του δεύτερου ημιτελικού στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο.

Οι δύο αυτοί αγώνες θα κρίνουν επίσης την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, προσφέροντας μια ευκαιρία για εκ νέου ανάδειξη της επίδοσης της Εθνικής Ελλάδας στη διοργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ