Ο απίθανος Μίλτος Τεντόγλου κυριάρχησε στον τελικό του μήκους και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (βίντεο)

Ο απίθανος Μίλτος Τεντόγλου κυριάρχησε στον τελικό του μήκους και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (βίντεο)

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι είναι ανατρεπτικός και απρόβλεπτος. Ο Έλληνας πρωταθλητής του Τόκιο βρέθηκε και πάλι στην κορυφή του βάθρου. Όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν από λίγους μήνες, έτσι και τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απέδειξε γιατί ανήκει στην παγκόσμια κορυφή της κάθετης πτώσης.

Με ένα εκπληκτικό άλμα στα 8,52μ., στο έκτο και τελευταίο του προσπάθειο, ξεπέρασε τον Γουέινι Πίνοκ που είχε αποτύχει να τον κατακτήσει με διαφορά 2εκ. στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο Τεντόγλου μπήκε δυναμικά στον αγώνα από την πρώτη στιγμή, επιτυγχάνοντας την καλύτερη επίδοση της φετινής χρονιάς με ένα άλμα στα 8,50μ., και δίδοντας το σύνθημα για την κυριαρχία του στη διοργάνωση. Οι ανταγωνιστές του προσπάθησαν να τον ανταγωνιστούν, αλλά το ταλέντο και η ατομικότητα του Τεντόγλου τους έβαλαν σε δεύτερη μοίρα. Ο Έλληνας αθλητής παρέμεινε στην δεύτερη θέση με διαφορά μόλις ενός εκατοστού από τον Πίνοκ με 8,50μ., μετά τρία άλματα. Όμως, στο έκτο άλμα, βρήκε την κατάλληλη αίσθηση και εκτέλεσε ένα πανέμορφο άλμα στα 8,52μ., κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και διαγράφοντας εντυπωσιακά κάθε αμφιβολία για την κυριαρχία του στην διοργάνωση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,52 μ.
2. Γουέινι Πίνοκ (Τζαμάικα) 8,50 μ.
3. Τάτζαϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) 8,27 μ.
4. Κέρι ΜακΛάουντ (Τζαμάικα) 8,27 μ.
5. Τζιάναν Γουάνγκ (Κίνα) 8,05 μ.
6. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,00 μ.
7. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7,98 μ.
8. Γουίλιαμ Στάνιμ (ΗΠΑ) 7,94 μ.
9. Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 7,87 μ.
10. Αλεχάντρο Παράδο (Κούβα) 7,86 μ.
11. Τζέσγουιν Άλντριν (Ινδία) 7,77 μ.
12. Μάρκις Ντέντι (ΗΠΑ) 7,62 μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ