Αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός για τη Handball Premier λόγω ΟΑΚΑ και ημερομηνιών!

Αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός για τη Handball Premier λόγω ΟΑΚΑ και ημερομηνιών!

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) έχει αποφασίσει την αναβολή του ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική της Handball Premier.

Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 4/10, αλλά λόγω θεμάτων στο ΟΑΚΑ δεν ήταν εφικτή η διεξαγωγή του τότε.

Λόγω των δημοτικών εκλογών και του πυκνού προγράμματος, οι ημερομηνίες περιορίζονται σημαντικά. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΟΧΕ θα κάνει το δυνατόν προκειμένου να βρεθούν έδρα και ημερομηνία για το ντέρμπι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανακοίνωση ΔΕΠ/ΟΧΕ (5/10/2023)

Σχετικά με τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής της Handball Premier ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό σφπ, η Διοικητική Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΟΧΕ ανακοινώνει τα εξής:

Μετά την ξαφνική αναστολή λειτουργίας του ΟΑΚΑ (29/9) και της αίθουσας “Γ. Κασσιμάτης” που χρησιμοποιείται ως έδρα από την ΑΕΚ, η ΔΕΠ/ΟΧΕ ανέβαλε την αναμέτρηση που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 4/10 και ώρα 19.30, στις 3/10/2023.

Βάσει του Κανονισμού Αγώνων της ΟΧΕ, άρθρο 29/παρ.4, που αναφέρει: “Αγώνας που ματαιώθηκε για οποιαδήποτε αιτία και κρίνεται ότι πρέπει να επαναληφθεί διεξάγεται εάν αυτό είναι εφικτό, σε διάστημα 8 ημερών από την ημέρα που αρχικά είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή του”, η ΔΕΠ/ΟΧΕ έκανε προσπάθειες για να βρεθεί έδρα για τον αγώνα.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εφικτό ούτε από την πλευρά της ΟΧΕ ούτε από την πλευρά της οικοδέσποινας ομάδας. Εντός των 8 ημερών υπήρξαν:

α) οι δημοτικές – περιφερειακές εκλογές στις 8/10/2023

β) η αγωνιστική υποχρέωση του Ολυμπιακού στις 11/10 (αγώνας με ΕΓΣΝ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ λόγω EHF Cup 14-15/10/2023) και της ΑΕΚ στις 11/10 (αγώνας με ΠΑΟΚ λόγω αγωνιστικής υποχρέωσης του ΠΑΟΚ στο EHF Cup 14-15/10/2023)

Επομένως, ο αγώνας θα παραμείνει αναβλητός επ’ αόριστον. Η ΔΕΠ/ΟΧΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εύρεση της πιο κατάλληλης ημερομηνίας, καθώς το ημερολόγιο γεμίζει με επαγγελματικές υποχρεώσεις των δύο ομάδων τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ