Νemo Ελβετία, βιογραφικά στοιχεία: Το 24χρονο non binary που κέρδισε τη Eurovision 2024

Νemo Ελβετία, βιογραφικά στοιχεία: Το 24χρονο non binary που κέρδισε τη Eurovision 2024

Νemo Ελβετία, βιογραφικά στοιχεία: Η ανθεκτική πορεία προς τη νίκη στο διαγωνισμό

Ο 68ος διαγωνισμός της Eurovision 2024 ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου με την Ελβετία να κερδίζει! Ο 24χρονος Nemo, με το τραγούδι «The Code», έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση και κατέκτησε τις καρδιές των Ευρωπαίων. Ο τραγουδιστής non binary από την Ελβετία με τις μοναδικές φωνητικές ικανότητες εντυπωσίασε τόσο το κοινό στον τελικό της Eurovision 2024 όσο και τους τηλεθεατές. Με μια εκρηκτική εμφάνιση στη σκηνή, ενθουσίασε τους θεατές και αξιολογήθηκε με τα περισσότερα 12άρια από τις κριτικές επιτροπές! Το Nemo παρουσίασε ένα αισθητικά εντυπωσιακό show που συνδύαζε κίνηση, εξαιρετικές φωνητικές επιδόσεις και εντυπωσιακά φώτα και κατέκτησε τον τίτλο του νικητή στη φετινή Eurovision!

Ποιος είναι ο 24χρονος Nemo που κέρδισε τη Eurovision:

Ο Nemo Mettler γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1999 και είναι ράπερ, τραγουδιστής και μουσικός από το Biel/Bienne της Ελβετίας. Αυτοπροσδιορίζεται ως non binary, ενώ πέρα από το τραγούδι, παίζει επίσης βιολί, πιάνο και ντραμς. Πρόσφατα, υπέγραψε συμβόλαιο με την ελβετική εταιρεία Bakara Music. Στη δεύτερη σεζόν του «Masked Singer Switzerland», αποκαλύφθηκε ως παίκτης που κατέληξε στην 5η θέση.

Από το 2015, είναι ενεργός στη μουσική βιομηχανία και έχει κυκλοφορήσει πολλά Extended Plays (EP) και singles. Το πρώτο του EP, «Clownfisch», κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015 και έφτασε στην 95η θέση των ελβετικών μουσικών charts. Ένα από τα πιο επιτυχημένα singles του είναι το «Du» του 2017, το οποίο φτάνει στην τέταρτη θέση και γίνεται πλατινένιο στα ελβετικά charts.

Ο Nemo έχει λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Energy Music Award του 2017 για τον καλύτερο Ελβετό καλλιτέχνη και το Prix Walo για την καλύτερη νέα παρουσία. Έχει επίσης κατακτήσει πέντε ελβετικά μουσικά βραβεία, μεταξύ των οποίων ένα το 2017 για το καλύτερο ταλέντο και τέσσερα το 2018 για τις καλύτερες ανδρικές ερμηνείες, την καλύτερη νέα είσοδο, την καλύτερη ζωντανή εμφάνιση και τη μεγαλύτερη επιτυχία με το τραγούδι «Du».

Το Νοέμβριο του 2023, σε μια ανακοίνωση στην εφημερίδα SonntagsZeitung, αποκάλυψε ότι είναι non binary και σχετικά με το τραγούδι «The Code» δήλωσε: «Το The Code μιλά για το ταξίδι μου να ανακαλύψω ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Η αυτοανακάλυψή μου ήταν μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, αλλά η ελευθερία που αποκτώ ως μη δυαδικό άτομο είναι ασυναγώνιστη», είχε πει.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ