Τεράστιες αράχνες στις ΗΠΑ: Οι Joro κατακλύζουν την ανατολική ακτή

Τεράστιες αράχνες στις ΗΠΑ: Οι Joro κατακλύζουν την ανατολική ακτή

Οι εντυπωσιακές αράχνες Joro, που φτάνουν σε μέγεθος ενός ανθρώπινου χεριού, εξαπλώνονται στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ με προορισμό τα βόρεια. Παρόλο που διαθέτουν δηλητήριο, δεν είναι επιθετικές και αποφεύγουν την ανθρώπινη επαφή. Η φήμη τους ωστόσο προκάλεσε πανικό όταν φωτογραφίες με επικίνδυνες λεζάντες έκαναν τους πολίτες να παραμονεύουν για τυχόν επιθέσεις. Οι ίδιες προέρχονται από την Ανατολία.

Αρσενικές και θηλυκές Joros στην Ατλάντα της Τζόρτζια

Οι θηλυκές Joros, εντοπίστηκαν πρώτη φορά στην Τζόρτζια πριν μια δεκαετία, μπορούν να φθάσουν τα 20 εκατοστά σε διάμετρο, ενώ οι αρσενικές φτάνουν τα 10 εκατοστά. Πιθανότατα προήλθαν από Κίνα, Ιαπωνία και Κορέα και μετακινήθηκαν στις ΗΠΑ μέσω εμπορικών διαδρομών. Οι Joros αναπαράγονται σε Καρολίνα, Βιρτζίνια και Μέριλαντ και ενδέχεται να εξαπλωθούν περαιτέρω λόγω της ανθεκτικότητάς τους στο κρύο.

Παρόλο που δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο ή τα κατοικίδια, ορισμένοι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι Joros διαθέτουν δηλητήριο, αλλά είναι ήρεμες και δεν δάγκωναν αν δεν προκληθούν. Η επίδρασή τους στο περιβάλλον είναι αβέβαια, αλλά τρέφονται κυρίως με ενοχλητικά έντομα όπως κουνούπια και κατσαρίδες και βοηθούν στην προστασία των καλλιεργειών. Με αυτά λοιπόν τα στοιχεία, οι Joros μπορεί να φαντάζουν τρομακτικές, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακίνδυνες προς τον άνθρωπο και τα ζώα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ