Συνάντηση Πούτιν – Κιμ: Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα προχωρούν σε ευνοϊκή φάση

Συνάντηση Πούτιν – Κιμ: Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα προχωρούν σε ευνοϊκή φάση

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκφράζει βεβαιότητα ότι οι σχέσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ρωσίας βρίσκονται σε μια “νέα εποχή ευημερίας”, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Πιονγκγιάνγκ. Υπόσχεται ενίσχυση στη “φλογερή φιλία” ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο Πούτιν, από την πλευρά του, αναφέρει πως είναι έτοιμο ένα νέο θεμελιώδες έγγραφο που θα ορίσει τις σχέσεις τους. “Η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ έχουν προχωρήσει ελαφρώς προς την ενίσχυση των διμερών σχέσεών τους”, αναφέρει.

Πούτιν: Η σταθερή φιλία και γειτονία Ρωσίας – Βορείας Κορέας

Ο Πούτιν υπογράμμισε τη μακροχρόνια φιλία και γειτονία των δύο χωρών. Προσκάλεσε επίσης τον Κιμ να επισκεφθεί τη Μόσχα, εκφράζοντας ευχαρίστηση για την στήριξη της Βόρειας Κορέας προς τη ρωσική πολιτική, ιδίως στο ουκρανικό ζήτημα. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν θερμές επιδοκιμασίες και εκδηλώσεις φιλίας.

Πριν από τη συνάντησή τους, οι πολίτες της Πιονγκγιάνγκ υποδέχθηκαν τους δύο ηγέτες με ενθουσιασμό και χαμόγελα, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα. Χαιρετήθηκαν με μουσική από στρατιωτική μπάντα, ανταλλάχθηκαν δώρα και επιδείκνυαν ευγνωμοσύνη προς τους ηγέτες.

Μηνύματα κατά της Δύσης

Ο Πούτιν αντιτίθεται στην ηγεμονική πολιτική των “Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους”, ενώ η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας επιταχύνει την οικοδόμηση ενός νέου πολυπολικού κόσμου. Οι δύο ηγέτες αναδεικνύουν την ανθεκτικότητα αυτής της συνεργασίας. Η Βόρεια Κορέα επισημαίνει την πρόθεσή της να ενισχύσει τη συνεργασία με τη Ρωσία, ενώ ο Κιμ υπογραμμίζει τη στήριξή της στη ρωσική πολιτική. Η ιστορική αυτή συνάντηση θα συνεισφέρει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ