Πούτιν: Αύξηση της προσωπικής ασφάλειας του Ρώσου προέδρου με αλεξίσφαιρο γιλέκο

Πούτιν: Αύξηση της προσωπικής ασφάλειας του Ρώσου προέδρου με αλεξίσφαιρο γιλέκο

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ενισχύσει την προστασία του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον χρήση αλεξίσφαιρου γιλέκου κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων σε υπαίθριους χώρους, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών αξιωματούχων στην εφημερίδα The Moscow Times και επιβεβαιώσεις από πηγές του Κρεμλίνου. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται εν μέσω αυξημένου συναγερμού λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία και των επιθέσεων κατά πολιτικών στην Ευρώπη και την Ασία.

Μεταξύ των απειλών που αντιμετωπίζει το Κρεμλίνο είναι η έκδοση εντάλματος σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εναντίον του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου, καθώς και ο φόβος επιθέσεων με αεροσκάφη, δολοφόρων και τρομοκρατών, όπως αναφέρει ένας από τους αξιωματούχους. Ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο Πούτιν φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο από το 2023, με εντολή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και της προεδρικής υπηρεσίας ασφαλείας.

putin 2

Το Κρεμλίνο εστιάζει στην ασφάλεια του Πούτιν

Σύμφωνα με ρωσικό αξιωματούχο παρευρισκόμενο στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης, το Κρεμλίνο έχει συχνά μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια του Πούτιν, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις των φρουρών του. Η ειδικός ασφαλείας Τζέιντ Μίλερ αναφέρει πως ο Πούτιν φαίνεται να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο, αφού παρατηρείται η ανευθυνότητά του στην κίνησή του.

Με επόπτες των ειδικών υπηρεσιών να ελέγχουν ακόμα και τα γεύματά του για δηλητήριο, φαίνεται ότι ο Πούτιν λαμβάνει σοβαρά μέτρα για την προσωπική του ασφάλεια, αφήνοντας πίσω τις πιθανές απειλές που αντιμετωπίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ