Ο Ασάνζ ελεύθερος: Μετά από 5 χρόνια στη φυλακή ο ιδρυτής των Wikileaks

Ο Ασάνζ ελεύθερος: Μετά από 5 χρόνια στη φυλακή ο ιδρυτής των Wikileaks

Επιτέλους ελεύθερος! Ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, αναχωρεί από την φυλακή κοντά στο Λονδίνο μετά από πέντε χρόνια περιορισμού. Συμφώνησε να παραδεχθεί την ενοχή του για τη διαρροή εχθρικών εγγράφων των ΗΠΑ προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με το WikiLeaks, ο Ασάνζ περπατάει ελεύθερος στο αεροδρόμιο πριν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος για την επιστροφή του στην Αυστραλία. Ένας θρίαμβος που οφείλεται στη στήριξη μιας παγκόσμιας κοινότητας, όπως ανέφερε το WikiLeaks σε ανάρτησή του.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός υποδέχεται τον Ασάνζ πίσω στην πατρίδα του

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, εκφράζει την επιθυμία να δει τον Ασάνζ να επιστρέφει στην Αυστραλία σύντομα. Η υπόθεση παρατείνεται εδώ και πολύ καιρό και η επιστροφή του στην πατρίδα του αποτελεί προτεραιότητα.

Οι κινήσεις του Ασάνζ μεταφέρουν την ανατριχίλα του στο κοινό. Πιθανότατα καταδικάζεται σε φυλάκιση για «συνωμοσία για αποκάλυψη πληροφοριών εθνικής σημασίας» και ανυπομονεί ήδη να επιστρέψει στην Αυστραλία.

Η μητέρα του, Κριστίν Ασάνζ, εκφράζει ανακούφιση που το διήγημα έφτασε στο τέλος του, ενώ ευχαριστεί τους υποστηρικτές του Τζούλιαν. Η επιστροφή του αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για τη διπλωματία και τη δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ