Μακρόν – Εξελίξεις στην Ευρώπη: Πιθανή συμφωνία για τις κορυφαίες θέσεις στην ΕΕ

Μακρόν – Εξελίξεις στην Ευρώπη: Πιθανή συμφωνία για τις κορυφαίες θέσεις στην ΕΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος εκφράζει τη βεβαιότητά του πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για τις κορυφαίες θέσεις στην ΕΕ μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το Politico, η συζήτηση αυτή διεξάγεται μεταξύ των 27 ηγετών και μια συμφωνία φαίνεται πιθανή.

Εν τω μεταξύ, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν θεωρείται φαβορί για μια δεύτερη θητεία στην ηγεσία της Κομισιόν μετά την ενίσχυση του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Πέραν αυτού, οι ηγέτες πρέπει να επιλέξουν τον διάδοχο του Σαρλ Μισέλ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τον νέο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, που θα διαδεχθεί τον Χοσέπ Μπορέλ.

Ε. Μακρόν: «Νομίζω ότι τα πράγματα μπορούν να προχωρήσουν αρκετά γρήγορα»

Ο Μακρόν δήλωσε ότι μετά από συνομιλίες με την Φον ντερ Λάιεν και τον καγκελάριο της Γερμανίας στην Ιταλία, οι εξελίξεις προχωρούν γρήγορα. Σκοπός του είναι να αποκλείσει την Φον ντερ Λάιεν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά ο συνασπισμός που μπορεί να διαμορφωθεί στη Γαλλία μπορεί να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις.

Οι συζητήσεις για τις κορυφαίες θέσεις στην ΕΕ φαίνεται πως προχωρούν γρήγορα, με τον Μακρόν να επιδιώκει την επικέντρωση στην οικονομία και τη βιομηχανική πολιτική. Η συμφωνία για τη διανομή των θέσεων στην ΕΕ φαίνεται όλο και πιο πιθανή, με διπλωμάτες να υποστηρίζουν αυτήν την εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ