Κίνδυνος για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 στην Ισπανία: Ο λόγος

Κίνδυνος για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 στην Ισπανία: Ο λόγος

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, οι χώρες που έχουν οριστεί ως υποψήφιες διοργανώτριες είναι το Μαρόκο, η Ισπανία και η Πορτογαλία, με τη Ουρουγουάη, την Αργεντινή και την Παραγουάη να φιλοξενούν τρεις αγώνες ως μέρος της επετειακής εορταστικής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια του τουρνουά, σύμφωνα με ανακοίνωση της FIFA. Η κοινή υποψηφιότητα του Μαρόκου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας είναι η μοναδική επιλογή για τη διοργάνωση του τουρνουά το 2030. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο διοργανώθηκε στην Ουρουγουάη το 1930, και έτσι τιμητικά θα επιστρέψει στη Λατινική Αμερική.

Ωστόσο, η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 βρίσκεται πλέον υπό κίνδυνο για την Ισπανία, μετά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) και τις 7 συλλήψεις που έγιναν, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων της ίδιας. Αυτό αναφέρθηκε από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η υποψηφιότητα της Ισπανίας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκείνης της χρονιάς πρέπει να εγκριθεί από τη FIFA μέχρι Δεκέμβριο του 2024.

mountial

Αστυνομική Έφοδος

Η ιστοσελίδα 20 Minutos αναφέρει: “Η Ομοσπονδία πρέπει να δώσει εξηγήσεις για να διασφαλίσει την ακεραιότητα και την ενότητα με τους υπόλοιπους οργανωτικούς οργανισμούς”.

Επίσης, η υπεράσπιση του Λουίς Ρουμπιάλες εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο πρώην πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που βρίσκεται στο εξωτερικό (Δομινικανή Δημοκρατία), θα επιστρέψει στην Ισπανία στις 6 Απριλίου, προκειμένου να φέρει εμπρός τις νομικές διαδικασίες, όπως ανακοίνωσε ο ανακριτής της υπόθεσης. Ο Ρουμπιάλες κατηγορείται για φερόμενη διαφθορά, άδικη διοίκηση και ξέπλυμα χρήματος σε συμβόλαια που υπέγραψε τα τελευταία 5 χρόνια στην κορυφή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένου του συμβολαίου για τη μεταφορά του Σούπερ Καπ Ισπανίας στη Σαουδική Αραβία. Η ισπανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του Ρουμπιάλες στην Γρανάδα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την αστυνομική έφοδο στην ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ