Κάλπες Ανοίγουν στη Γαλλία την Κυριακή για τις Εκλογές του 2024

Κάλπες Ανοίγουν στη Γαλλία την Κυριακή για τις Εκλογές του 2024

Η Κυριακή είναι η μέρα που οι Γάλλοι ψηφοφόροι έχουν την ευκαιρία να γράψουν τη δική τους ιστορία, σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν. Οι εκλογές βουλευτικών κάνουν το ντεμπούτο τους, με τον αγώνα να διακυβεύεται μεταξύ πολλών κομμάτων. Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν έχει προηγούμενο στις προτιμήσεις των πολιτών, αναφέρει το Bloomberg. Στον αγώνα έχει επισπεύσει τα πράγματα ο ίδιος ο πρόεδρος, μετά τη συντριβή που υπέστη στις ευρωεκλογές.

Ο Μακρόν είναι αντίθετος στην άνοδο των ακραίων και προειδοποιεί για τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρουν. Ωστόσο, η αντίδρασή του έρχεται μετά από πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της θητείας του. Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει αυτές τις δυσκολίες, ανέλαβε πρωτοβουλίες που όμως δεν αποδείχθηκαν πάντα αποτελεσματικές.

Η Στρατηγική της Λεπέν

Η Λεπέν έχει επικεντρωθεί σε οικονομικά και κοινωνικά θέματα, προσπαθώντας να αποκτήσει την υποστήριξη των πολιτών. Αντίθετα, ο αριστερός συνασπισμός προσπαθεί να δείξει πως μπορεί να αποτρέψει μια πιθανή ανόδο του Εθνικού Συναγερμού. Σε ό,τι αφορά την οικονομία, έχουν προταθεί μέτρα που διχάζουν τις απόψεις, με την κοινή γνώμη να είναι σε έντονο σκέψη.

Οι Κίνδυνοι των Άκρων

Ο Μακρόν προειδοποιεί για τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρουν τα ακραία κόμματα. Ο αγώνας για την εξουσία είναι σκληρός και οι πολιτικοί αντιπάλοι τοποθετούν τις διαφορές τους στην πρώτη γραμμή.

Ομολογία του Μακρόν για τη Διάλυση του Κοινοβουλίου

Η απόφασή του να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές, ήταν ο τρόπος του να αποφύγει εσωτερικές αντιπαραθέσεις που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Οι επικείμενες εκλογές είναι αβέβαιες, αλλά ο Εθνικός Συναγερμός φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ