Καλωσήρθατε! Η Ουκρανία υποδέχεται τουρίστες του πολέμου μετά τους τουρίστες του Τσερνόμπιλ

Καλωσήρθατε! Η Ουκρανία υποδέχεται τουρίστες του πολέμου μετά τους τουρίστες του Τσερνόμπιλ

Πριν από τη ρωσική εισβολή, πολλοί ταξιδιώτες επισκέπτονταν την Ουκρανία για να δουν το Τσερνόμπιλ, τον πυρηνικό σταθμό που διακρίθηκε με το ατύχημα του το 1986. Μετά την προβολή της σειράς του HBO «Chernobyl» το 2019, πολλοί ταξιδιώτες είχαν επισκεφθεί την εγκαταλελειμμένη πόλη Πριπιάτ στη ζώνη αποκλεισμού. Αν και ο αριθμός τους είχε φθάσει το ένα εκατομμύριο ετησίως μέχρι το 2025, όλα άλλαξαν με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Περιήγηση με τη συμμετοχή των κατοίκων

Το Χορένκα, ένα προάστιο του Κιέβου, με τις κτιριακές καταστροφές από τους βομβαρδισμούς, είναι τώρα μια από τις προορισμούς που δείχνουν στους επισκέπτες τις συνέπειες του πολέμου. Σύμφωνα με τη Mariana Oleskiv, από την Κρατική Υπηρεσία Τουριστικής Ανάπτυξης της Ουκρανίας, οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τον υπόλοιπο κόσμο. Μεταξύ των επισκεπτών είναι και ο Jean-Baptiste Laborde, ένας Γάλλος φοιτητής που ήθελε να βιώσει τις συνέπειες του πολέμου από κοντά.

Περιήγηση στη Μπούτσα

Κατά την επίσκεψη τους στη Μπούτσα, οι επισκέπτες περιηγούνται σε τοποθεσίες που αποτυπώνουν τις δύσκολες στιγμές του πολέμου, όπως το μνημείο των εκτελέσεων νέων ανδρών. Ένα πραγματικό ταξίδι στο παρελθόν που συγκινεί τους επισκέπτες.

Η ανανέωση του τουρισμού

Η Yulia Bevzenko προσφέρει ξεναγήσεις στο Κίεβο εδώ και δέκα χρόνια για Ουκρανούς και ξένους. Παρόλο που ο πραγματικός τουρισμός μειώθηκε μετά τον πόλεμο, επισκέπτες συνεχίζουν να επισκέπτονται την Ουκρανία για να δουν τι συνέβη στη χώρα. Το μέλλον του τουρισμού στην Ουκρανία φαίνεται ότι συνδέεται στενά με την εποχή μετά τον πόλεμο και τις νέες εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ