Ισραηλινοί Απόδρασαν ως Παλαιστίνιοι: Κατασκοπευτικό Θρίλερ στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινοί Απόδρασαν ως Παλαιστίνιοι: Κατασκοπευτικό Θρίλερ στη Λωρίδα της Γάζας

Σπίτι στη Λωρίδα της Γάζας νοίκιασαν Ισραηλινοί κατάσκοποι, μερικοί με γυναικεία ενδυμασία, για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τη διάσωση τεσσάρων ομήρων της Χαμάς. Η ενέργεια θυμίζει σενάριο θρίλερ, με τους Ισραηλινούς να υποδύονται μέλη οικογένειας Παλαιστινίων που έχουν εγκαταλείψει το σπίτι τους λόγω πολέμου και να φτάνουν σε προσφυγικό καταυλισμό, ελπίζοντας να απελευθερώσουν τους ομήρους.

Κατόπιν διερεύνησης, προσδιορίστηκε ότι οι τρεις από τους τεσσάρις ομήρους κρατούνταν σε διαφορετικό σπίτι. Εκπαιδευμένες δυνάμεις αντιτρομοκρατικής μονάδας προετοιμάστηκαν για τη διάσωση, χρησιμοποιώντας μοντέλα των κτιρίων ως προπόνηση. Η διάσωση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με τους ομήρους να μεταφέρονται ασφαλώς στο Ισραήλ.

Αντιμέτωποι με Επίθεση της Χαμάς

Η διάσωση των τριών ομήρων αντιμετωπίστηκε με σοβαρή αντίσταση, καθώς ένοπλοι της Χαμάς επιχειρούσαν να τους αντιμετωπίσουν. Τελικά, με την έλευση ισραηλινών ενισχύσεων, οι ομήροι απελευθερώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ. Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αρκετών Παλαιστινίων, με τον ακριβή αριθμό νεκρών να παραμένει αβέβαιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ