Ισραηλινή Επίθεση στον Λίβανο: Αύξηση της Βίας στα Σύνορα

Ισραηλινή Επίθεση στον Λίβανο: Αύξηση της Βίας στα Σύνορα

Ένας άμαχος σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε νυχτερινό αεροπορικό βομβαρδισμό από το Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, ανέφερε το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων. Η επίθεση αυτή αποτελεί πρώτο, προκαταρκτικό απολογισμό.

Σύμφωνα με την αναφορά, πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε ένα σπίτι στην πόλη Τζανάτα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του άμαχου και τραυματισμό άλλων επτά αμάχων. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν δύο ηγέτες της Χεζμπολάχ, ο Naim Qassem και ο Hashim Safi Al Din.

Αύξηση της Βίας

Ταυτόχρονα, σειρήνες εισερχόμενων ρουκετών ακούστηκαν σε πόλεις στο βόρειο Ισραήλ, με άνω των 40 ρουκέτων να εκτοξεύονται από το Λίβανο. Η ισραηλινή τηλεόραση Kan μετέδωσε εικόνες αναχαιτίσεων ρουκετών πάνω από ισραηλινές πόλεις. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ, υποστηριζόμενη από το Ιράν, πραγματοποίησε επιθέσεις με ρουκέτες και drones εναντίον 9 βάσεων και θέσεων του ισραηλινού στρατού. Αυτό ακολούθησε το θάνατο ενός ανώτερου στρατιωτικού διοικητή στις προηγούμενες ημέρες. Η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι οι επιθέσεις αυτές αντιπροσωπεύουν μέρος της αντίδρασής της για τη δολοφονία αυτή.

Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε την Χεζμπολάχ, το Ιράν και την κυβέρνηση της Βηρυτού ως υπεύθυνους για την αύξηση της βίας στα σύνορα. Εξέφρασε την απόφασή της να επαναφέρει την ασφάλεια στα βόρεια σύνορα της, είτε με διπλωματικούς τρόπους είτε με άλλα μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ