Ιαπωνική ομάδα ερευνά τη ζωή στη Σελήνη

Ιαπωνική ομάδα ερευνά τη ζωή στη Σελήνη

Δημιουργία Ένα Οραματικό Πρωτότυπο για Τεχνητή Βαρύτητα στη Σελήνη

Μια πρωτοπόρα συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο του Κιότο και την κατασκευαστική εταιρεία Kajima Corp. έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόμου σεληνιακού ενδιαιτήματος, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής τεχνητής βαρύτητας. Άξιο αναφοράς είναι ότι αυτές οι συνθήκες θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζουν στη Σελήνη, προσομοιώνοντας τις φυσικές συνθήκες της Γης. Σκοπός του έργου είναι να κατασκευαστεί ένα επίγειο πρωτότυπο του «Neo Lunar Glass», το οποίο θα έχει μορφή παραβολικής δομής και θα παράγεται μέσω περιστροφικής κίνησης, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης μέχρι το 2030.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κιότο, Yosuke Yamashiki, που συμμετέχει στην ομάδα του έργου, υπογράμμισε τη σημασία της τεχνολογικής καινοτομίας, λέγοντας: «Αυτή η προσπάθεια απαιτεί ένα μεγάλο τεχνολογικό άλμα, όμως πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε και θα ανοίξουμε το δρόμο για τις διαστημικές αποικίες». Η δομή «Lunar Glass» θα έχει διάμετρο περίπου 200 μέτρα και ύψος 400 μέτρα, με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 10.000 κατοίκων. Όπως αναφέρει το Kyodonews.net, η έρευνα ξεκίνησε το τρέχον οικονομικό έτος με σκοπό να εντοπιστούν οι προκλήσεις της κατασκευής μέσω υπολογιστικών μοντέλων και προσο simulations.

Μία κλίμακα μοντέλου 1:2000 παρουσιάστηκε όταν οι δύο οργανισμοί ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους νωρίτερα αυτό τον μήνα. Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί προσομοιώσεις που αποδεικνύουν τη συμπεριφορά διαφόρων αντικειμένων υπό συνθήκες τεχνητής βαρύτητας, αρχίζοντας έτσι να ρίχνουν φως στους επιστημονικούς και τεχνολογικούς παράγοντες της πρόκλησης αυτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ