Το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό πλοίο υποστήριξης στο λιμάνι του Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα. Στόχος ήταν το Nefrit, σκάφος που, σύμφωνα με το Κίεβο, χρησιμοποιείται για την υποστήριξη υπεράκτιων εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η επίθεση έγινε με θαλάσσιο μη επανδρωμένο σκάφος και προκάλεσε ισχυρή έκρηξη στην περιοχή του λιμανιού.
Το ουκρανικό επιτελείο παρουσιάζει το πλήγμα ως χτύπημα στη ρωσική πολεμική οικονομία. Το Nefrit, ρωσικής σημαίας πολυδύναμο πλοίο, μετέφερε φορτία και προσωπικό και εκτελούσε υποβρύχιες τεχνικές εργασίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές πηγές. Αυτές οι αποστολές το καθιστούν, στα μάτια του Κιέβου, κομμάτι της υποδομής που τροφοδοτεί την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.
Οι τοπικές ρωσικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν δημόσια το χτύπημα. Ο κυβερνήτης της Περιφέρειας Κρασνοντάρ και ο δήμαρχος του Σότσι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα κάποια ανακοίνωση για το περιστατικό, ενώ από τη ρωσική πλευρά έγινε λόγος για μαζική αναχαίτιση ουκρανικών drones σε διάφορες περιοχές της χώρας, με δεκάδες καταρρίψεις ακόμη και πάνω από την περιοχή της Μόσχας.
Το Σότσι δεν βρίσκεται κοντά στις κύριες γραμμές του μετώπου, αλλά η θέση του στη Μαύρη Θάλασσα του δίνει ρόλο και ως πρόσθετο σημείο στάθμευσης για πλοία του ρωσικού Στόλου και της συνοριοφυλακής της FSB. Η ουκρανική επίθεση δείχνει ότι το Κίεβο συνεχίζει να επεκτείνει το πεδίο των πληγμάτων του βαθιά στη ρωσική επικράτεια, στοχεύοντας υποδομές που συνδέονται με τον ενεργειακό τομέα και τη ναυτική παρουσία της Μόσχας.
