Η κυβέρνηση των Σκοπίων: Ο Μίτσκοσκι αναφέρθηκε στη χώρα του ως “Μακεδονία”

Η κυβέρνηση των Σκοπίων: Ο Μίτσκοσκι αναφέρθηκε στη χώρα του ως “Μακεδονία”

Η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων άνοιξε την συζήτηση με προκλητικές δηλώσεις καθώς ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ηγέτης του κόμματος VMRO-DPMNE, αναφέρθηκε στη χώρα του με το όνομα “Μακεδονία”. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, που αφορούσε το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, ο Μίτσκοσκι προκάλεσε αίσθηση με τις εκφράσεις του.

Ο Μίτσκοσκι επέμεινε στο να αναφέρεται στη χώρα του ως “Μακεδονία” αντί για τη συνταγματική ονομασία της. Με μαύρα χρώματα περιέγραψε την επικείμενη ανασυγκρότηση της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για την τρέχουσα κατάσταση.

Ποια ονομασία θα επιλέξει για την ορκωμοσία της κυβέρνησής της

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, ο Μίτσκοσκι επανέλαβε την υποστήριξή του προς την Ουκρανία και τόνισε την προθυμία της κυβέρνησής του για συνεργασία με τις γειτονικές χώρες. Η συνεδρίαση της Βουλής αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ψηφοφορία εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Πρόσφατα, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι κατά την ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει την επίσημη ονομασία της χώρας (δηλαδή Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ