Η μπύρα χάνει τη δημοτικότητά της στο Βέλγιο

Η μπύρα χάνει τη δημοτικότητά της στο Βέλγιο

Η παράδοση της μπύρας στο Βέλγιο συνεχίζει να εξελίσσεται, καθώς η κατανάλωση παρουσιάζει νέες τάσεις και προκλήσεις.

Μειωμένη κατανάλωση μπύρας στο Βέλγιο το 2024

Παρά την παγκοσμίου φήμης ζυθοποιητική κληρονομιά του Βελγίου, με πάνω από 400 ζυθοποιεία και περισσότερα από 1.600 είδη μπύρας, η κατανάλωση μπύρας κατέγραψε μείωση κατά 2% το 2024. Αυτή η πτώση, που αποτελεί μέρος μιας καθοδικής τάσης της τελευταίας δεκαετίας, αποδίδεται κυρίως στο αυξημένο κόστος παραγωγής και στη χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα της αγοράς.

Αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες και προτίμηση σε μπύρες χωρίς αλκοόλ

Η ροπή των καταναλωτών προς ποτά χαμηλής ή μηδενικής περιεκτικότητας σε αλκοόλ έχει καθοριστική επίδραση στις επιλογές τους. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί Βέλγοι περιορίζουν την κατανάλωση αλκοόλ για λόγους υγείας και οδικής ασφάλειας, γεγονός που ενισχύει τη ζήτηση για μπύρες χωρίς αλκοόλ. Ένας ιδιοκτήτης μπαρ επισημαίνει ότι, ενώ πριν από πέντε χρόνια υπήρχε μία μόνο μπύρα χωρίς αλκοόλ, σήμερα προσφέρονται τουλάχιστον έξι διαφορετικές επιλογές, με τους πελάτες να τις προτιμούν ολοένα και περισσότερο.

Στροφή προς εναλλακτικά ποτά στην Ευρώπη

Αυτή η τάση δεν περιορίζεται στο Βέλγιο. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες παρατηρείται σημαντική στροφή προς εναλλακτικά ποτά με χαμηλή αλκοόλη, ενώ οι ζυθοποιίες αναπροσαρμόζονται γρήγορα για να καλύψουν τις νέες ανάγκες της αγοράς και να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε ένα μεταβαλλόμενο καταναλωτικό περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ