Γεωργία ΛΟΑΤΚΙ: Οι νέοι περιορισμοί για τα δικαιώματα της κοινότητας

Γεωργία ΛΟΑΤΚΙ: Οι νέοι περιορισμοί για τα δικαιώματα της κοινότητας

Στη Γεωργία, το κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα επί της αρχής σειρά νομοσχεδίων που φέρνουν αυστηρούς περιορισμούς στα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+. Αυτά τα μέτρα, εάν εγκριθούν, θα επηρεάσουν την «προπαγάνδα» σχετικά με τις ομοφυλόφιλες σχέσεις και τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου among others. Η κοινότητα ανησυχεί για το μέλλον της. Οι νέοι νόμοι προέρχονται από το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο και πρέπει να περάσουν ακόμα δύο αναγνώσεις πριν γίνουν νόμοι.

Οι διατάξεις προβλέπουν απαγορεύσεις που αφορούν την υιοθεσία από άτομα μη ετεροφυλόφιλους και την αλλαγή φύλου στα επίσημα έγγραφα ταυτότητας. Επίσης, απαγορεύονται δημόσιες εκδηλώσεις που προωθούν ομοφυλόφιλες σχέσεις. Αν εφαρμοστούν, θα υπάρξει ακόμη αυστηρότερη πολιτική για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Οι έρευνες δείχνουν αρνητική στάση έναντι των ομοφυλόφιλων σχέσεων, ενώ τα Pride events στο Τμπιλίσι αντιμετωπίζουν επεισόδια από συντηρητικούς διαδηλωτές. Η συνταγματικά απαγόρευση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι ανεξήγητη στη σύγχρονη κοινωνία. Ο ιδρυτής του Pride στο Τμπιλίσι εξέφρασε τις ανησυχίες του για την κατάσταση της κοινότητας. Η ψηφοφορία λαμβάνει χώρα σε πολιτικό σαστίσιμο μετά τις καταγγελίες απέναντι στη ρωσική επιρροή. Η Γεωργία βρίσκεται σε δύσκολη θέση με τις εξωτερικές πίεσες από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ