Επίθεση σε Αστυνομικούς στη Γερμανία: Θλιβερός Τερματισμός για τον 34χρονο Ιρανό

Επίθεση σε Αστυνομικούς στη Γερμανία: Θλιβερός Τερματισμός για τον 34χρονο Ιρανό

Η επίθεση σε αστυνομικούς στη Γερμανία εξελίχθηκε δραματικά όταν ο 34χρονος συνέχισε να προκαλεί αφού οι αστυνομικοί απέπεμψαν τις προηγούμενες προκλήσεις του.

Ο 34χρονος Ιρανός βρήκε τον τραγικό του θάνατο από πυρά αστυνομικών μετά από επίθεση με μαχαίρι, σε σταθμό τρένων στην περιοχή Lauf an der Pegnitz, κοντά στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας πρώτα φαίνεται ότι προκλήθηκε λεκτικά σε αστυνομικούς σε περιπολικό.

Αφού οι αστυνομικοί τον απέρριψαν, ο 34χρονος συνέχισε να τους προκαλεί και όταν αποβιβάστηκαν απείλησε με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν πρωτίστως τονικό σπρέι, έπειτα πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα και τελικά σημάδεψαν με πυροβολισμό με τραυματικά συνέπεια τον άνδρα στην κοιλιακή χώρα. Παρά την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών, ο τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά του.

Υπουργείο Εσωτερικών Βαυαρίας: Λυπηρός Θάνατος, Αλλά Αυτοάμυνα από τους Αστυνομικούς

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοάχιμ Χέρμαν, υπογράμμισε την «αυτοάμυνα» από την πλευρά των αστυνομικών, ενώ εξέφρασε λύπη για τον θάνατο του ανθρώπου. “Δυστυχώς, αυξάνονται συνεχώς τέτοια περιστατικά”, δήλωσε ο κ. Χέρμαν, αναφερόμενος στη δολοφονία ενός αστυνομικού στο Μανχάιμ από έναν 24χρονο Αφγανό και στο πρόσφατο θάνατο του Φίλιππου Τσάνη, Έλληνα καταγωγής, από έναν 18χρονο Σύρο στο Μπαντ Οϊενχάουζεν.

Σύμφωνα με τη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, ο Ιρανός που έφτασε στη Γερμανία το 2015 είχε υποβάλει αίτηση ασύλου η οποία απορρίφθηκε. Επιπλέον, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους λόγω πλαστογραφίας και απάτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ