Διαρρήκτες κλέβουν κοσμήματα αξίας μισού δισ. από κατάστημα Bulgari στη Ρώμη

Διαρρήκτες κλέβουν κοσμήματα αξίας μισού δισ. από κατάστημα Bulgari στη Ρώμη

Μια συμμορία διαπράττει κλοπή σε ένα κατάστημα κοσμημάτων στη Ρώμη, αφού ανοίγει τρύπα στο υπόγειο του καταστήματος και κλέβει πολύτιμους λίθους αξίας 500.000 ευρώ. Η κλοπή συμβαίνει στη Bulgari στη Via Condotti, έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους της Ρώμης, μέσα σε μόλις 11 λεπτά. Οι διαρρήκτες χρησιμοποίησαν υπονόμους για να διαφύγουν, παραβιάζοντας την αστυνομική παρουσία.

Οι δράστες, που φορούσαν μάσκες, μπήκαν στο κατάστημα μέσω της τρύπας που ανοίξαν στο πάτωμα. Αφού άρπαξαν ρολόγια και κοσμήματα, προκαλώντας συναγερμό, την αστυνομία ειδοποίησε η εταιρεία φύλαξης του καταστήματος. Οι δράστες εξαφανίστηκαν μέσα στο δίκτυο των υπονόμων της πόλης.

Η αστυνομία αντιμετώπισε δυσκολίες στο να αντιμετωπίσει τους διαρρήκτες λόγω του πλέξιμου δικτύου των υπονόμων. Οι καταστροφές στην πόρτα του καταστήματος που προκάλεσαν οι δράστες, κατέδειξαν πόσο εξειδικευμένοι ήταν.

Ανησυχίες για την ασφάλεια

Τα μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη είναι ανεπαρκή, καθώς οι διαρρήκτες μπορούν να εκμεταλλευτούν τα υπόγεια δίκτυα που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή. Οι τοπικές αρχές παραδέχονται τη δυσκολία στην εντοπισμό των δραστών λόγω της πολυπλοκότητας των υπονόμων.

Η συμμορία πιθανότατα είναι ειδικευμένη στις κλοπές και έχει δραστηριοποιηθεί και σε άλλες περιοχές, όπως σε τράπεζες. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση με βάση τα δεδομένα από τις κάμερες ασφαλείας που εγκαταστάθηκαν στο κοσμηματοπωλείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ