Διαδηλώσεις στη Γαλλία ενάντια στην ακροδεξιά: Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους

Διαδηλώσεις στη Γαλλία ενάντια στην ακροδεξιά: Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους

Σήμερα, μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας κατά του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) εν όψει των προσεχών εκλογών για το γαλλικό κοινοβούλιο. Μετά την άνοδο του RN στις πρόσφατες ευρωεκλογές, περίπου 350.000 άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις, με 21.000 αστυνομικούς κινητοποιημένους για την ασφάλεια. Εργατικά συνδικάτα, φοιτητικές ομάδες και ομάδες δικαιωμάτων έχουν καλέσει σε συγκεντρώσεις κατά του αντιμεταναστευτικού και ευρωσκεπτικιστικού κόμματος.

Σε πόλεις όπως η Μασσαλία, η Τουλούζη, η Λυών και η Λιλ πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 150 πορείες. Στο Παρίσι, όπου αναμενόταν η συμμετοχή έως και 100.000 ατόμων, ξεκίνησε μια πορεία από την Place de La Republique.

Οι διαδηλωτές εκφράζουν ανησυχίες για πιθανή νίκη του RN και το ενδεχόμενο του να αναλάβει την εξουσία. Οι πορείες σηματοδοτούν την αντίσταση ενάντια στις ακροδεξιές προτάσεις και τον ρατσισμό, καθώς οι Έλληνες δίνουν μήνυμα στη Γαλλία υποστηρίζοντας τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Περίπου 75.000 έως 250.000 διαδηλωτές στο Παρίσι, όπως αναφέρει το BFMTV

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει ανακοινώσει πρόωρες εκλογές για τις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου, μετά την άνοδο του RN στις ευρωεκλογές. Δημοσκοπήσεις δείχνουν το RN μπροστά στον ανταγωνισμό, ενώ πολλοί πολίτες εκφράζουν αντίσταση και ανησυχία για το μέλλον της Γαλλίας.

Πηγή: Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ