Χάος στις εκλογές της Γαλλίας: Πολιτική αναταραχή στη χώρα

Χάος στις εκλογές της Γαλλίας: Πολιτική αναταραχή στη χώρα

Έντονη αναταραχή επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά τη νίκη της Λεπέν στις ευρωεκλογές και τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Η Γαλλία βρίσκεται σε μια περίοδο έντονων πολιτικών εξελίξεων, με τον επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος των Republicains, Eρίκ Σιοτί, να προκαλεί με τις δηλώσεις του για συμμαχία με την ακροδεξιά “Εθνική Συσπείρωση” της Λεπέν. Τα πολιτικά κόμματα ετοιμάζονται εν όψει των εθνικών εκλογών, με τη Λεπέν να καθοδηγεί ηγετικά και τον Σιοτί να αντιμετωπίζει έντονη αντίδραση εντός του κόμματός του.

Ο Σιοτί δήλωσε ότι υπάρχει υποστήριξη για συμφωνία με το RN για τις εκλογές, προκαλώντας διχασμό στους Republicains. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης Λεπέν και ο πρόεδρος του κόμματος εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Σιοτί. Ωστόσο, η εσωτερική αντίθεση στο LR έχει φτάσει κορύφωση, με αβεβαιότητα για την πολιτική εξέλιξη.

Τα δύο ακραία πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, η Λεπέν και ο Μακρόν, καθώς και οι διάφορες πολιτικές κίνησεις που διαμορφώνονται, υπόσχονται μια αναταραχή στην εξέλιξη του πολιτικού σκηνικού της Γαλλίας. Η έκκληση του Μακρόν για μια ενιαία απάντηση στην ακροδεξιά αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα στο επίκειμενο πολιτικό σενάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ