Ξύπνησε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης: “Άκουγα τα πάντα, τον γιατρό να μιλάει”

Ξύπνησε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης: “Άκουγα τα πάντα, τον γιατρό να μιλάει”

Η Αγγελική Λινάρδου μιλάει για την τρομακτική εμπειρία της κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης που υπέβαλε χωρίς αναισθησία. “Στην αρχή δεν καταλάβαινα. Η αναισθησία έγινε με ενδοφλέβια διαδικασία, όχι με μηχανήματα. Κοιμήθηκα για να τοποθετήσουν διασωλήνωση”, αναφέρει.

Η ασθενής είχε καταγγείλει ότι υποβλήθηκε σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση χωρίς γενική αναισθησία στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης για την αντιμετώπιση κήλης στην σπονδυλική στήλη.

“Όταν τελείωσε αυτό το κομμάτι της αναισθησίας, άρχισα να καταλαβαίνω τα πάντα. Ήμουν παραλυμένη, δεν μπορούσα να κουνηθώ. Προσπαθούσα να δείξω ότι κάτι συμβαίνει, αλλά δεν μπορούσα να κουνήσω πολύ τα χέρια μου, ίσως εξαιτίας μυοχαλαρωτικών. Μετά από ένα σημείο, ο γιατρός είπε στον αναισθησιολόγο ότι η ασθενής ξυπνάει. Τον άκουγα”, δήλωσε η κ. Λινάρδου στο Mega.

“Προσπάθησαν να μου εφαρμόσουν και πάλι λίγη αναισθησία, αλλά δεν λειτούργησε. Αυτό συνέβη τρεις φορές. Κάποια στιγμή, επειδή έκανα κινήσεις, άκουσα ότι ίσως ήμουν σε επιληπτική κρίση, αλλά δεν το ανέφερα. Όλη αυτή η εμπειρία είναι φρικτή, γιατί και ακούς τα πάντα και πονάς”, πρόσθεσε. “Αυτό που με έθλιψε ήταν ότι ένιωθα ότι πνίγομαι, προσπαθώντας να μιλήσω. Δεν θέλω να κατηγορήσω τον γιατρό ή τον αναισθησιολόγο. Εγώ αποδίδω την ευθύνη στο νοσοκομείο και στη μηχανή. Ήμουν πλήρως συνειδητή για ό,τι συνέβαινε. Έχουμε λάβει και άλλες καταγγελίες για το νοσοκομείο”, συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ