Ξεκίνησε η διαδικασία διαγνωστικής προμήθειας των καμερών σε αστυνομικούς

Ξεκίνησε η διαδικασία διαγνωστικής προμήθειας των καμερών σε αστυνομικούς

Σύντομα, οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής θα διαθέτουν 2.400 κάμερες σώματος και οχημάτων, με σκοπό να προσφέρουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο και να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις. Η αγορά των καμερών αποτελεί πρωτεύουσα προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία, η οποία τις χαρακτηρίζει ως το «μεγαλύτερο τεχνολογικό βοήθημα της ΕΛ.ΑΣ.». Η παρουσία αυτών των καμερών θα επιφέρει αξιόλογα οφέλη, όπως την ευκολότερη ταυτοποίηση δραστών, την αποτροπή παράνομων ενεργειών κατά αστυνομικών και τη βελτίωση της αξιολόγησης των καταγγελιών για υπερβολική χρήση βίας.

astinomikoi

Βοηθά στην ταυτοποίηση και στην αξιολόγηση

Ο εξοπλισμός των αστυνομικών με κάμερες βοηθάει στην ανίχνευση και την ταυτοποίηση δραστών από τις ανώτερες αρχές, ενώ παράλληλα καθιστά πιο εύκολη την διαβίβαση εντολών. Επιπλέον, διευκολύνει το έργο της Αστυνομίας στο να ταυτοποιεί τους ενόχους δράσεις και να προλαμβάνει παρανομίες. Η εγκατάσταση των καμερών θα λειτουργεί ως σημαντικό εργαλείο για την εξιχνίαση αδικημάτων, με την έγκριση του εισαγγελέα, καθώς επίσης και για την αξιολόγηση των καταγγελιών πολιτών για υπερβολική χρήση βίας.

Επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επιτήρησης που θα φέρουν οι αστυνομικοί. Ο στόχος είναι η λήψη και καταγραφή ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους, προσφέροντας στους αστυνομικούς το μεγαλύτερο τεχνολογικό βοήθημα που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία. Η παρουσία των καμερών θα προσφέρει εποπτεία σε πραγματικό χρόνο της αστυνόμευσης, την ευκολότερη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και την πρόληψη επιθέσεων κατά των αστυνομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ