Ξαπλώστρες στη θάλασσα στη Ρόδο: Πράξη παράνομης αυθαιρεσίας

Ξαπλώστρες στη θάλασσα στη Ρόδο: Πράξη παράνομης αυθαιρεσίας

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του δήμου Ρόδου για το εστιατόριο στη θάλασσα με τις ξαπλώστρες που πρόκειται να σφραγιστεί, η αυθαιρεσία συνεχίζεται. Το μαγαζί λειτούργησε κανονικά την Πέμπτη και ο ιδιοκτήτης κάλεσε μέσω διαδικτύου σε ένα πάρτι. Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι το μαγαζί δεν θα λειτουργήσει μέχρι να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να λάβει άδειες. Πρόστιμο που φθάνει έως τα 60.000 ευρώ αναμένεται, με πιθανή απομάκρυνση του ιδιοκτήτη από την παραλία, καθώς και αποκλεισμό από μελλοντικές ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πέντε χρόνια.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ιδιοκτήτης συνέχισε το πάρτι αδιαφορώντας για τους ελέγχους και τους νόμους, παρά το γεγονός ότι η σφράγιση είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουνίου. Έλεγχος από το λιμεναρχείο Ρόδου και την Κτηματική Υπηρεσία ανέδειξε παρανομίες, με το μαγαζί να έχει βρεθεί ήδη στο προσκήνιο πέρσι για παραβιάσεις που αφορούσαν πλατφόρμες-ξαπλώστρες στη θάλασσα.

Το χρονικό της απόφασης

Η σφράγιση προγραμματίστηκε για τις 20 Ιουνίου. Ωστόσο, κλιμάκιο ελέγχου διαπίστωσε παρανομίες και τη μέρα της ανακοίνωσης από το δήμο, με την Κτηματική Υπηρεσία και το λιμεναρχείο να πραγματοποιούν έλεγχο στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου.

Βροχή καταγγελιών στο myCoast

Οι καταγγελίες αυξάνονται μέρα με τη μέρα στο myCoast για παραβάσεις παραλιών σε όλη τη χώρα. Εφέτος αναμένεται να υπάρξουν πάνω από 1.200 δημοπρασίες σε παραλίες. Οι παραβάσεις φέρουν πρόστιμα που ανέρχονται από 2.000 έως 60.000 ευρώ.

Πώς συνήθως γίνεται η καταγγελία

Οι καταγγελίες γίνονται είτε ανώνυμα είτε επώνυμα μέσω της εφαρμογής MyCoast. Σε περίπτωση επώνυμης καταγγελίας, απαιτείται σύνδεση με προσωπικούς κωδικούς TaxisNet.

Τα πρόστιμα

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 2.000 έως 60.000 ευρώ για παραβάσεις σχετικές με την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και την παραλία, όπως τοποθέτηση κατασκευών ή ρίψη απορριμμάτων.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ