Βασιλόπιτες Θεσσαλονίκη – τιμές: Πώς λιάνεται η βασιλόπιτα ανά κιλό φέτος

Βασιλόπιτες Θεσσαλονίκη – τιμές: Πώς λιάνεται η βασιλόπιτα ανά κιλό φέτος

Αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν πλούσιες γεύσεις βασιλόπιτας για το 2024, κρατώντας σταθερές τις τιμές τους σε επίπεδα της περσινής χρονιάς. Οι πωλήσεις ξεπερνούν τους 400 τόνους και αναμένεται να προσελκύσουν τους λάτρεις της παράδοσης και των εκλεπτυσμένων γεύσεων.

vasilopita1

400 κιλά βασιλόπιτας στα αρτοποιεία της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια, τα 700 αρτοποιεία της περιοχής αναμένεται να πωλήσουν περίπου 400 κιλά βασιλόπιτας το καθένα. Επίσης, τα ζαχαροπλαστεία διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, με την κλασική βασιλόπιτα τύπου τσουρεκιού να είναι η πρώτη επιλογή των καταναλωτών.

Επιπλέον, η πίτα των βασιλιάδων, γνωστή ως «Gallete des roi», παραμένει ένα πολύ εκλεπτυσμένο γλυκό που επιλέγουν οι λάτρεις της γαλλικής κουλτούρας που ζουν στη Θεσσαλονίκη. Αναμένεται να πωληθούν περίπου από 100 έως 150 τόνοι της πίτας αυτής από τα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

Συνολικά, οι βασιλόπιτες διατίθενται στις τιμές των 13 έως 18 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποικιλία και τη γεύση που επιλέγουν οι καταναλωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ