Ειδοποίηση σχετικά με τα τσιπάκια στις ταυτότητες: «Μην πιστεύετε όποιον εκμεταλλεύεται την πίστη σας»

Ειδοποίηση σχετικά με τα τσιπάκια στις ταυτότητες: «Μην πιστεύετε όποιον εκμεταλλεύεται την πίστη σας»

Μην βιαστείτε να πάτε στα αστυνομικά τμήματα λόγω των νέων ταυτοτήτων εξαιτίας ψευδών συνωμοσιολογιών, προειδοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος της Κρήτης, Ευγένιος. Στο χθεσινό του κήρυγμα, ο Αρχιεπίσκοπος της Κρήτης εξέφρασε επιπρόσθετα την πρόθεσή του να εξετάσει το θέμα και να ενημερώσει την κοινότητα.

Ο αρχιεπίσκοπος της Κρήτης, Ευγένιος: Αντίθετος προς τις αντιδράσεις

Ο αρχιεπίσκοπος της Κρήτης εξέφρασε τη διαφωνία του σε σχέση με τις πρόσφατες αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που λαμβάνουν χώρα στην Κρήτη για τις νέες ταυτότητες με ψηφιακή μορφή.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, όπου είχε προγραμματιστεί και ένα συλλαλητήριο ενάντια στις νέες ταυτότητες στην πλατεία Ελευθερίας, ο αρχιεπίσκοπος της Κρήτης δήλωσε το εξής: “Ας περιμένουμε να δούμε εάν οι επιληπτικές δυνάμεις της Εκκλησίας θα παρέμβουν. Θα έπρεπε να βρισκόμαστε όλοι εδώ απόψε και όχι εκεί (αναφερόμενος στο συλλαλητήριο), το οποίο είναι εκείνο που υποκινείται από παραεκκλησιαστικά κέντρα”.

Αναφερόμενος στις εικόνες των πολιτών που περιμένουν έξω από τα αστυνομικά τμήματα για να πάρουν μια ταυτότητα παλαιού τύπου, ο αρχιεπίσκοπος της Κρήτης είπε: “Κάποιοι βιάζονται να εκδώσουν μια ταυτότητα επειδή πιστεύουν ψευδείς συνωμοσίες. Δηλαδή, πιστεύουν ότι η Εκκλησία δεν θα πει την πραγματικότητα σε εμάς και δεν θα αντιδράσει όταν πρέπει να το κάνει”.

Συνοψίζοντας, ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να εμπιστευθούν την Εκκλησία, λέγοντας ότι “έχουμε τους πνευματικούς μας καθοδηγητές. Εμπιστευθείτε επιτέλους την Εκκλησία και μην πιστεύετε όποιον εκμεταλλεύεται την πίστη, την θρησκεία και την αγνότητα της καρδιάς σας”.

«Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, είμαστε δίπλα και κοντά στον Άγιο Τίτο, τον πρώτο Επίσκοπο της Κρήτης. Εδώ χτυπά η καρδιά της Εκκλησίας μας. Σας καλώ να ενσωματωθείτε αύριο στην Θεία Λειτουργία για να τιμήσουμε τον Άγιο Τίτο, ο οποίος μας ενώνει με τον Χριστό, την Εκκλησία και μεταξύ μας. Μην φοβάστε τίποτα όταν έχουμε τον Άγιο Τίτο συνοδοιπόρο στη ζωή μας», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ