Τρακτέρ Αθήνα: Έναρξη Πορείας Για τους Αγρότες

Τρακτέρ Αθήνα: Έναρξη Πορείας Για τους Αγρότες

Οι αγρότες και τα τρακτέρ ετοιμάζονται να κατεβούν στην Αθήνα. Περίπου 20 τρακτέρ από την Καρδίτσα και από το Μεγαλοχώρι Τρικαλών έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους προς την Λαμία και το Κάστρο Βοιωτίας μέσω της Ε65. Επίσης, περίπου 15 τρακτέρ από τον Πλατύκαμπο θα φτάσουν στο Στεφανοβίκειο, ενώ άλλα 30 από τον Αλμυρό θα προστεθούν στο κονβόι τους.

Έναρξη Πορείας για τους Αγρότες προς την Αθήνα

Η Ελληνική Αστυνομία έχει σχεδιάσει την άφιξη των τρακτέρ και των λεωφορείων που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας. Στις 17:30 απόγευμα θα γίνει μια προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στις 18:30 η συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Τα τρακτέρ και τα οχήματα των αγροτών θα φτάσουν αρχικά μέχρι τη λεωφόρο Αθηνών και από εκεί θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στην Πλατεία Καραϊσκάκη και τελικά στην πλατεία Ομονοίας.

Περίπου 200 τρακτέρ θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος

Ο αριθμός των τρακτέρ που θα βρεθεί στην πλατεία Συντάγματος εκτιμάται σε περίπου 200, ενώ 5.000 άτομα έχουν εγγραφεί για να μετακινηθούν με λεωφορεία. Περίπου 20 τρακτέρ θα έρθουν από την Καρδίτσα, 15 από τον Πλατύκαμπο και το Στεφανοβίκειο, και άλλα 30 από τον Αλμυρό.

Οι αγρότες που θα φτάσουν στα διόδια Αφιδνών και στα διόδια Ελευσίνας θα συνδεθούν με τα άλλα αγροτικά οχήματα και τρακτέρ προκειμένου να κατευθυνθούν μαζί για το κέντρο της Αθήνας. Όσον αφορά τα λεωφορεία, θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ, ώστε οι αγρότες να μεταβούν στο κέντρο με τον ΗΣΑΠ.

Οι δυνάμεις της τροχαίας θα είναι στον δρόμο και έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο λεκανοπέδιο. Ο στόχος της αστυνομίας είναι να διευκολύνουν τη διαδήλωση των αγροτών, διατηρώντας ταυτόχρονα ανοιχτό τον δρόμο για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ