Τραγωδία στο Ισραήλ: Η τρομερή εμπειρία μιας 23χρονης από το βίαιο φεστιβάλ

Τραγωδία στο Ισραήλ: Η τρομερή εμπειρία μιας 23χρονης από το βίαιο φεστιβάλ

Μια φρίκη που δεν ξεχνιέται. Έτσι περιγράφει μια 23χρονη κοπέλα την φρίκη που βίωσε στο αιματοκύλισμα που σημειώθηκε σε ένα μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ. Τρομοκράτες της Χαμάς επιτέθηκαν σε αθώους ανθρώπους, πυροβόλησαν και βίασαν. Τα λόγια της νεαρής Αμίτ είναι συγκλονιστικά: “Ήθελαν να μας σκοτώσουν όλους. Ήταν ανείπωτη τραγωδία”.

Η Αμίτ και ο φίλος της κατάφεραν να τραπούν σε φυγή και να κρυφτούν σε ένα δάσος για 9 ώρες, αποφεύγοντας κατά μια μεγάλη τύχη τον θάνατο που χτύπησε τους γύρω τους. Εκείνη τη στιγμή συνέλαβαν τη φρίκη και τον τρόμο που επικρατούσε, ακούγοντας τα κλάματα και τα φωνητικά των φίλων της που δυστυχώς δολοφονήθηκαν.

Το φεστιβάλ θα έπρεπε να είναι μια νύχτα γεμάτη χαρά, μουσική και κέφι. Αντ’ αυτού, μετατράπηκε σε μέρος τραγωδίας για τους περίπου 260 ανυποψίαστους νεαρούς που παρευρίσκονταν εκεί. Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά, σκοτώνοντας και πυρπολώντας ό,τι βρίσκονταν μπροστά τους.

Η Αμίτ εύχεται να επιστρέψουν ασφαλείς οι φίλοι της, που εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Είναι μια αδιανόητη τραγωδία που θα αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στη μνήμη των επιζώντων και της ίδιας της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ