Τοπογράφος Ψυχικό – δολοφονία: “Έπαιρνε δουλειές που να είναι καθαρές”

Τοπογράφος Ψυχικό – δολοφονία: “Έπαιρνε δουλειές που να είναι καθαρές”

Τοπογράφος Ψυχικόδολοφονία: Όσα είπε ο συνάδελφος του θύματος

Ένας συνάδελφος του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό μίλησε στο T-Live, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha. Αναφέρθηκε στο θύμα ως μια αξιόλογη προσωπικότητα, τόσο στην οικογενειακή όσο και στην επαγγελματική ζωή. “Ήταν ο πλέον ειλικρινής συνάδελφος. Ακόμη και τα παλαιότερα μέλη της οικογένειάς του θα τον επαινούσαν”, ανέφερε. Ανέφερε ότι πριν από δύο χρόνια είχε υποστεί επίθεση έξω από το σπίτι του στην Αθήνα, την οποία είχε αναφέρει. “Του είχαν πει τότε να προσέχει γιατί το νησί είναι επικίνδυνο”, ανέφερε ότι του είχε πει τότε ο 54χρονος. Συνέχισε περιγράφοντας ότι ήταν “ο πιο ειλικρινής μηχανικός και ίσως ο καλύτερος άνθρωπος που είχα γνωρίσει. Πάντα ειλικρινής, ακέραιος και στη δουλειά του.” Είχε μόνο καλά λόγια και για τον συνεργάτη του με τον οποίο είχαν το τεχνικό γραφείο στο Ψυχικό. “Για τον συνεργάτη του θα πω ότι ήταν ο πιο ειλικρινής άνθρωπος που είχα γνωρίσει, είναι σαν αδέλφια από μικροί. Από τα καλύτερα τοπογραφικά γραφεία, ασχολούνταν με την εργασία του και έκανε καθαρές δουλειές.

Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα ή δεν μπορούμε να φανταστούμε από πού προέρχεται αυτό που συνέβη.” Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε και ο Δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, επίσης μηχανικός, περιγράφοντας έναν εξαιρετικό επαγγελματία με τα καλύτερα τοπογραφικά μηχανήματα που είχε εργαστεί με όλους τους μηχανικούς των Κυκλάδων. “Είναι λυπηρό. Ο Παναγιώτης Στάθης είναι ένας τοπογράφος που εργάζεται εδώ και 20 χρόνια και κάνει τοπογραφήσεις. Διέθετε εξαιρετικά εργαλεία και του ανέθεταν μικρές ή μεγάλες εργασίες. Γνωρίζω πως έχει μετρήσει το μισό Αθήνα και το βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Ήταν ένας φιλικός, ευγενής άνθρωπος, ποτέ δεν προκάλεσε προβλήματα και δεν μπόρεσα να φανταστώ από πού προήλθε ό,τι συνέβη”, ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος της Μυκόνου. “Ασχολούνταν με το topography, δεν είχε αμαρτίες ή σκοπιμότητες, ήταν ένα καθαρό γραφείο. Επέλεγε δουλειές που ήταν άψογες.

“Δεν έδινε δικαιώματα”

Αν κάποιος του ανεθέτε δουλειές που απαιτούσαν να κάνει κάτι διαφορετικό, δεν το έκανε”, συμπλήρωσε πως δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο στη Μύκονο για το κίνητρο της δολοφονίας. “Μια δολοφονία που διαπράχθηκε σε ένα άτομο που δεν είχε προβλήματα με κανέναν, δεν σημαίνει ότι σχετίζεται με τη Μύκονο”. Και πρόσθεσε: “Ήταν ένας άνθρωπος που δεν έδινε ποτέ δικαιώμα για αμφιβολίες και ήταν ένα εξαιρετικό γραφείο τοπογράφων. Ο Παναγιώτης ήρθε στη Μύκονο το 97-98. Όλοι οι μηχανικοί της Μυκόνου του αναθέτανε δουλειές. Δεν είχε κάνει τίποτα ή δεν είχε προκαλέσει κανέναν που θα μας κάνει να σκεφτούμε περαιτέρω”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ