Το Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει 3 νέα υποβρυχίων ελικοπτέρων Romeo

Το Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει 3 νέα υποβρυχίων ελικοπτέρων Romeo

Με την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παραλαμβάνονται στην αεροπορική βάση Κοτρωνίου τα τρία νέα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό. Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας την παραλαβή των ελικοπτέρων, έγραψε στο Twitter «Η Ελλάδα ακόμα πιο δυνατή».

Τα MH-60R Seahawk αποτελούν σημαντικό εργαλείο τόσο σε ανθυποβρυχίων όσο και σε επιφανείας ναυτικές επιχειρήσεις, διαθέτοντας προηγμένα συστήματα εντοπισμού, κρούσης και αντιμετώπισης, που προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες στο χώρο μάχης της ναυτικής αντιπαράθεσης. Η διαλειτουργικότητα των ελικοπτέρων με άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και φρεγάτες Belharra, καθώς και η συμβατότητά τους με τον αεροναυτικό εξοπλισμό των συμμάχων στο ΝΑΤΟ, ενισχύουν τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα περιφερειακής ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Μετά την παραλαβή των τριών ελικοπτέρων, τα υπόλοιπα τέσσερα θα φτάσουν το 2025, ολοκληρώνοντας την απόκτηση του Πολεμικού Ναυτικού. Τα MH-60R θα προστεθούν στα 11 S-70B/B6 Seahawk που είχαν προμηθευτεί προηγουμένως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ