Το Ελληνικό Κρασί Κερδίζει τη Βρετανική Αγορά

Το Ελληνικό Κρασί Κερδίζει τη Βρετανική Αγορά

Παίζεις Μπαλίτσα με τους άλλους στους βρετανικούς κήπους, ε; Κάτι που έχει γίνει και θα πάει παντού με το ελληνικό κρασί – κερδίζει τις καρδιές των αγγλικών καταναλωτών. Κύριε, ένα ποτηράκι κρασί, παρακαλώ! Και η γεύση τους, μοναδική. Μη με παρεξηγήσεις, εδώ και 2.000 χρόνια ταχανδριάζουν στα βουνά μας. Το λέει και ο σομελιέ, ο Ρίτσαρντ Μπανφίλτ, που μιλώντας στον ΑΝΤ1 προσκυνάει τις ελληνικές ποικιλίες. Κι εμείς προσκυνάμε τα νέα αποτελέσματα: οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13% το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Cheers!

Στο Λονδίνο, διοργανώθηκε διήμερο με 150 διαφορετικές ετικέτες ελληνικού κρασιού για να τα ανακαλύψουν Master of Wine, σομελιέ και δημοσιογράφοι. Οι γεύσεις ταξιδεύουν τη γαστρονομία και δημιουργούν πάθος. Ο ουρανός χαμογελά με την αποδοχή των Βρετανών για την ποιότητα και τις μοναδικές ποικιλίες μας. Ωραία προοπτική, έτσι; Ο οινολόγος και παραγωγός, Χρήστος Ζαφειράκης, το λέει γλυκά: τα ελληνικά κρασιά κλέβουν τις καρδιές των Βρετανών. Και τα ελληνικά εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο όλο και πληθαίνουν – πρόσβαλλον δια μηδενός!

H Ελένη Σκαρβέλη μας λέει για τη σημασία του οινοτουρισμού και τη γαστρονομίας. Και το ταξίδι των γεύσεων συνεχίζεται, με το κρασί να γίνεται πρωταγωνιστής στην πιάτσα των βρετανικών εστιατορίων. Glamping στους αμπελώνες, το θέλεις;

Πηγή: ΑΝΤ1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ