Σύνδρομο «βραστού βατράχου»: Έρχεται νέο κύμα ζέστης με 40άρια

Σύνδρομο «βραστού βατράχου»: Έρχεται νέο κύμα ζέστης με 40άρια

Πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες

Ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι μπορεί να έχει περάσει, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες επιστρέφουν σύντομα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια. Προβλέπεται ένα νέο κύμα ζέστης στη Δυτική Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αναφέρεται ότι ο Ιούνιος έχει υψηλές θερμοκρασίες, περίπου 5 έως 8 βαθμούς πάνω από τα συνήθη επίπεδα.

Στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι τους 36 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και την Τετάρτη. Αναφέρεται επίσης πως οι επόμενοι μήνες θα είναι πιο ζεστοί από το συνήθες, με πάνω από 60% πιθανότητα να υπερβαίνουν τα φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus.

Καιρός: Τι είναι το σύνδρομο του βραστού βατράχου

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας εξηγεί το σύνδρομο του βραστού βατράχου, χρησιμοποιώντας μια μεταφορά σχετικά με έναν βάτραχο που βρίσκεται σε βραστό νερό. Η μεταφορά αυτή χρησιμοποιείται για να εξηγήσει το πώς προσαρμόζονται οι άνθρωποι σε επιδεινούμενες συνθήκες μακροχρόνια μέχρι να γίνουν ανίκητοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ