Απαγωγή μεταναστών στον Έβρο: Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου

Απαγωγή μεταναστών στον Έβρο: Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου

Ο επιχειρηματίας αλβανικής καταγωγής από την Αλεξανδρούπολη, που συνελήφθη με την κατηγορία ότι κρατούσε παράνομα 13 μετανάστες σε τρέιλερ, απαντά μέσω του δικηγόρου του. Ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι σέβεται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και παρείχε νερό σε όλους τους μετανάστες. Επίσης, αρνείται να έχει ασκήσει βία, να είχε όπλο ή να έχει καλέσει άλλους να προβούν σε παράνομες ενέργειες. Επιπλέον, αναφέρει ότι δεν υπήρξαν ρατσιστικά κίνητρα και ποτέ δεν προσπάθησε να υποκαταστήσει τις ελληνικές αρχές. Ωστόσο, σε ένα βίντεο που ανέβασε στα social media, αναφέρεται σε “25 κομμάτια” μετανάστες και καλεί άλλους να τους συλλέξουν.

Παρακάτω ακολουθεί η δήλωση του δικηγόρου του:
“Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στις 22-08-23 και στο οποίο ενεπλάκη ο εντολέας μου, ΤΟΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ως ιδιοκτήτης του οχήματος, πέρα από τις εξηγήσεις που έδωσε ήδη στις αρχές, οφείλει να παράσχει εξηγήσεις και στην κοινωνία, καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν λάβει απειλές και προσβολές.”

Κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημέρας των πυρκαγιών στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε ο εντολέας από μια ομάδα εμπρηστών μεταναστών, που προσπαθούσαν να τους ανάψουν φωτιά. Ο εντολέας προχώρησε στη νόμιμη προστασία και σύλληψη της εγκληματικής ομάδας, η οποία φέρει όπλα, καλώντας αμέσως την αστυνομία για να αναλάβει δράση. Κατά τη διάρκεια της αναμονής των αρχών, ο εντολέας παρείχε νερό σε όλους, σέβοντας την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Δεν άσκησε βία ούτε προφορικά ούτε σωματικά κατά των μεταναστών. Δεν φέρει όπλο. Δεν κάλεσε άλλους να προβούν σε παράνομες ενέργειες. Δεν ενέπνευσε ουδέποτε από ρατσιστικά κίνητρα. Δεν προσπάθησε να υποκαταστήσει τις ελληνικές αρχές. Αντίθετα, ενέπνευσε από ένα αίσθημα ευθύνης έναντι των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών που καταστράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, προχωρώντας σε νόμιμες ενέργειες για τον περιορισμό της εγκληματικής συμπεριφοράς. Οι ίδιες ενέργειες θα είχαν γίνει ανεξάρτητα από την εθνικότητα των εγκληματιών.”

Δημοσιογράφος

Δεμίρης Βασίλειος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ