Σύλληψη άντρα για πρόκληση πυρκαγιάς στη Ραφήνα

Σύλληψη άντρα για πρόκληση πυρκαγιάς στη Ραφήνα

Ένας άντρας συνελήφθη από τις Αρχές σε μια σειρά πόλεων και του επιβλήθηκαν πρόστιμα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Την Κυριακή 30/06, συνελήφθη στη Ραφήνα της Αττικής ένας αλλοδαπός για πυρκαγιά που προκλήθηκε σκόπιμα σε χόρτο κοντά στο ρέμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι είχε συλληφθεί και προηγουμένως για ανάλογη πράξη τον Ιούνιο του 2024. Έγινε κλήση να εμφανιστεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 8.538€.

Επίσης, την προηγούμενη μέρα συνελήφθη ένας ημεδαπός στη Σαλαμίνα και του επεβλήθη πρόστιμο 1.500€ για πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση. Την ίδια ημέρα, ένας αλλοδαπός στον Πόρο της Αττικής έλαβε πρόστιμο 3.000€ για εκτέλεση θερμών εργασιών σε αντίθεση με τους κανόνες.

firefighters

Σε άλλες πόλεις όπως στα Ιωάννινα, τη Θάσο, τη Θεσσαλονίκη και την Ηλεία, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε άτομα που είχαν προκαλέσει πυρκαγιές παραβιάζοντας τους κανόνες. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 1.933€ έως 2.625€, ανάλογα με την περιοχή και την επιφορτισμένη πράξη.

Ας ελπίσουμε ότι οι κυρώσεις θα λειτουργήσουν ως αποτρεπτικός παράγοντας για περαιτέρω παραβάσεις και θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας ασφάλειας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ