Συλλήψεις στην Εφορία Χαλκίδας: Τα σημειωματάρια με ονόματα και ποσά του κυκλώματος

Συλλήψεις στην Εφορία Χαλκίδας: Τα σημειωματάρια με ονόματα και ποσά του κυκλώματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί συνέλαβαν τη διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους, μια διεκπεραιώτρια και έναν λογιστή ως μέλη κυκλώματος που φαίνεται πως εκβιάζουν ιδιώτες και επιχειρηματίες. Οι κατηγορούμενοι φέρεται πως ζητούσαν χρήματα για φορολογικές διευκολύνσεις ή για την αποφυγή προστίμων, με ποσά που κυμαίνονταν από 5.000 έως 30.000 ευρώ. Η διευθύντρια φέρεται να ήταν η αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, διαμοιράζοντας τα χρήματα στα υπόλοιπα μέλη και παρέχοντας στοιχεία για εταιρείες για περαιτέρω δραστηριότητα, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Στα σπίτια των ενόχων βρέθηκαν 80.000 ευρώ και 4 σημειωματάρια από το 2020 με ονόματα και ποσά από 250 έως 11.000 ευρώ. Οι υπόπτοι φέρονται να εντόπιζαν φορολογούμενους με εκκρεμότητες και να τους οδηγούσαν στη διοίκηση. Το κύκλωμα εξασφάλιζε χρήματα από ιδιώτες και επιχειρηματίες απειλώντας με πρόστιμα, με την αστυνομία να παρακολουθεί και να συλλαμβάνει έναν επιχειρηματία που πλήρωνε επιτακτικά αιτήματα.

Χρήματα για να αποφύγουν φορολογικούς ελέγχους

Η οργάνωση φαίνεται να προσέγγιζε επιχειρηματίες και να ζητούσε χρήματα για να μην ελέγχουν τους φόρους τους. Τον περασμένο καιρό, διαπιστώθηκε από την αστυνομία ότι τουλάχιστον 17 άτομα της περιοχής προσεγγίστηκαν και τους αφαιρέθηκαν 95.600 ευρώ. Ένας επιχειρηματίας υποτίθεται πως έδωσε 30.000 ευρώ για να μην επιβληθούν πρόστιμα για ψεύτικες τιμολόγια. Την περασμένη εβδομάδα, ένας άλλος επιχειρηματίας κατέβαλε 10.000 ευρώ και είχε συνάντηση για άλλα 10.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι παρακολουθούνταν από την αστυνομία και συνελήφθησαν παράλληλα με άλλους υπόπτους.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ