Συλληφθέντες στην υπόθεση Λυγγερίδη: Η πεντάδα των κύριων ύποπτων

Συλληφθέντες στην υπόθεση Λυγγερίδη: Η πεντάδα των κύριων ύποπτων

Σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού τον περασμένο Δεκέμβριο στο Ρέντη, σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις σήμερα, Τρίτη (23/04).

Συνολικά 67 άτομα συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα (22/04), σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα που οδήγησε στον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Ρέντη. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται πολλά μέλη της «Θύρας 7».

Η εστίαση των αρχών είναι στην πεντάδα άτομων που θεωρούνται οι κύριοι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το Star:

  • Ο Ι.Α., αρχηγικό μέλος της Θύρας 7, εντοπίστηκε σε καφετέρια στα Ιωάννινα και κρατούσε χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.
  • Ένα άλλο πρόσωπο που είναι μάνατζερ τραπεζικού στέκιου κατηγορείται για ηθική αυτουργία.
  • Ο “Ρουμάνος”, ο οποίος είχε συμμετοχή σε συμπλοκή έξω από το γήπεδο “Καραϊσκάκης”.
  • Ο “Κοκός”, στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα όπλα που εντοπίστηκαν στις έρευνες.
  • Τέλος, ο “Σαρκ”, ο οποίος είναι οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού στη Δυτική Αττική.

Δηλώσεις από τη ξαδέρφη του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη για τις συλλήψεις

Η ξαδέρφη του αστυνομικού Λυγγερίδη δήλωσε στον ΣΚΑΪ: “Νιώθουμε κάποια δικαίωση. Αυτοί οι εγκληματίες δεν θα έμεναν μόνο στον ξάδερφό μας. Θα πρέπει να τιμωρηθούν για να σταματήσει η βία στα γήπεδα”.

Εξέφρασε τη συγκίνησή της για τις συλλήψεις και αναφέρθηκε στον σεβασμό προς την αστυνομία για την ενέργεια που πραγματοποίησε. Κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα ότι όσοι έχουν εμπλακεί θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ