Η τύχη χαμογέλασε ξανά στη Θεσσαλονίκη με έναν τυχερό αριθμό να χαρίζει εκατομμύρια ευρώ σε δύο πολίτες.
Ο Μεγάλος Λαχνός που άλλαξε ζωές
Ο αριθμός 160516 έγινε ο πρωταγωνιστής της τελευταίας κλήρωσης του Εθνικού Λαχείου, καθώς ανέδειξε δύο νικητές από τον Νομό Θεσσαλονίκης, που μοιράστηκαν από 500.000 ευρώ ο καθένας. Οι τυχεροί προμηθεύτηκαν τους λαχνούς τους από τα καταστήματα ΟΠΑΠ της Καλαμαριάς και των Αμπελοκήπων, σε σημεία με μεγάλη παράδοση και εμπιστοσύνη από τους παίκτες.
Η εμπειρία των καταστηματαρχών
Ο κ. Γιώργος Σταυρούσης, ιδιοκτήτης καταστήματος στην Καλαμαριά, αναφέρει: «Είναι συγκλονιστικό το πώς μια απλή πεντάδα των 20 ευρώ μπορεί να αλλάξει μια ζωή. Ο πελάτης μας κρατά πιστά τον ίδιο αριθμό χρόνια, και η ανταμοιβή ήρθε αναπάντεχα». Παράλληλα, ο κ. Δημήτρης Ανδριανόπουλος από τους Αμπελοκήπους τονίζει: «Το Εθνικό Λαχείο αποτελεί ένα ιστορικό παιχνίδι που συνδέει παραδοσιακά τους Έλληνες με την τύχη και την ελπίδα. Για εμάς, κάθε μεγάλη επιτυχία στο κατάστημα είναι μια στιγμή μεγάλης χαράς».
Πώς λειτουργεί το Εθνικό Λαχείο
Το παιχνίδι πραγματοποιείται σε τέσσερις εκδόσεις το χρόνο, με πέντε διαδοχικές κληρώσεις ανά έκδοση. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την εξέλιξη του αριθμού τους σε όλες τις υπο-κληρώσεις, αυξάνοντας τις πιθανότητες για ενδιάμεσα κέρδη πριν την τελική κλήρωση του Μεγάλου Λαχνού που μοιράζει 1 εκατομμύριο ευρώ.
Όπως εξηγεί ο κ. Σταυρούσης, «Κάθε κληρωμένος αριθμός αποσύρεται, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες στους υπόλοιπους λαχνούς. Οι παίκτες επιλέγουν τον προσωπικό τους αριθμό, τον οποίο μπορούν να διατηρήσουν για όσες εκδόσεις επιθυμούν».
Ανανέωση λαχνών και συνεχής συμμετοχή
Εάν ο αριθμός του παίκτη δεν κληρωθεί σε κάποια κλήρωση, υπάρχει η επιλογή πέντε ανανεώσεων για να συνεχίσει την συμμετοχή του στην επόμενη κλήρωση με τον ίδιο αριθμό. Η ανανέωση πρέπει να γίνει τουλάχιστον μία μέρα πριν την επόμενη κλήρωση, δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερες ευκαιρίες κέρδους.
Διάφορα επίπεδα κερδών και μεγάλα έπαθλα
Το έπαθλο του Μεγάλου Λαχνού ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ και κληρώνεται κατά την τελευταία ημέρα της πέμπτης κλήρωσης κάθε έκδοσης. Επιπλέον, τα κέρδη από τους πρώτους λαχνούς κάθε κλήρωσης κυμαίνονται από 10.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ οι μεσαίοι λαχνοί μπορούν να κερδίσουν από 300 έως 5.000 ευρώ.
Στην τελευταία ημέρα των κληρώσεων, λαχνοί με λήγοντες αριθμούς που ταιριάζουν με τον Μεγάλο Λαχνό κερδίζουν έως και 40 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι λαχνοί 20 ευρώ.
Δημήτρης Ανδριανόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ 17, στους Αμπελοκήπους
Η επόμενη έκδοση του Εθνικού Λαχείου
Η 270η έκδοση του ανανεωμένου Εθνικού Λαχείου ξεκινάει τη Δευτέρα 7 Ιουνίου με την Α’ κλήρωση. Οι επόμενες κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
- Β’ κλήρωση στις 21 Ιουλίου
- Γ’ κλήρωση στις 4 Αυγούστου
- Δ’ κλήρωση στις 8 Σεπτεμβρίου
- Ε’ κλήρωση από 22 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου, με την κλήρωση του Μεγάλου Λαχνού των 1.000.000 ευρώ
Οι λάτρεις του Εθνικού Λαχείου μπορούν να προμηθεύονται τους λαχνούς και να ζήσουν τη μαγεία της τύχης, συνδυάζοντας την παράδοση με σύγχρονα κέρδη.