Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο: Εκκενώσεις 30.000 ανθρώπων

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο: Εκκενώσεις 30.000 ανθρώπων

Ένα εντυπωσιακό πυρκαγιάς έχει ξεσπάσει στη Ρόδο, με αποτέλεσμα να γίνουν εκκενώσεις χιλιάδων ανθρώπων. Με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος και των τοπικών αρχών, θα μετακινηθούν περισσότερα από 30.000 άτομα. Έχουν ήδη απεγκλωβιστεί πάνω από 2.000 άτομα, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται.

Επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος

Εκτός από τις εκκενώσεις που πραγματοποιούνται από την περιοχή Κιοτάρι και Λάρδο, η επιχείρηση απεγκλωβισμού εκατοντάδων ατόμων γίνεται και σε συντονισμό με το Λιμενικό Σώμα. Μέχρι στιγμής, έχουν μεταφερθεί πάνω από 2.000 άτομα, χρησιμοποιώντας πλωτά και ελικόπτερα.

Φωτογραφίες και βίντεο της πυρκαγιάς

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημοσιευτεί συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στη Ρόδο, όπου ζώα προσπαθούν να γλιτώσουν από τις φλόγες. Οι πολίτες καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή και να προστατέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα.

aloga 1

Έτοιμες οι αρχές για την καταστροφή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης βρίσκονται σε επιχειρησιακά κέντρα για τον συντονισμό της απομάκρυνσης των πολιτών. Επίσης, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα. Οι αρχές προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την καταστροφή και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Δείτε εδώ ένα βίντεο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού των τουριστών:

Οι εικόνες και τα βίντεο κυκλοφορούν στον παγκόσμιο Τύπο

Η πυρκαγιά στη Ρόδο έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου Τύπου, με πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από την καταστροφή.

daily
skynews bbc

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ