Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκκενώθηκαν χωριά

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκκενώθηκαν χωριά

Η φωτιά στην Πάφο εξαπλώνεται με ανησυχητικό τρόπο, με το Εθνικό Σχέδιο Πυρκαγιάς να τεθεί σε εφαρμογή και τις κοινότητες Πολέμι και Ψάθι, καθώς και τα χωριά Χούλου και Λεμόνα να εκκενώνονται. Κάτοικοι του Αγίου Δημητριανού είναι έτοιμοι για εκκένωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μεγάλο μέτωπο προς τα ανατολικά. Ένας κτηνοτρόφος διασώθηκε από άνδρες πυρόσβεσης, με ελαφρά τραύματα. Ο πρόεδρος της Κύπρου ζήτησε βοήθεια από την Ιορδανία, με πτητικά μέσα να αποστέλλονται άμεσα.

Εκκένωση και επιχειρήσεις κατάσβεσης

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε περιοχή με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν ενεργά για την κατάσβεσή της. Η σοβαρότητα της κατάστασης καθίσταται φανερή από την έκταση του καπνού, που φτάνει μέχρι την κοινότητα Τάλα και ακόμα και την Πάφο. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα εξεταστούν αργότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Ελληνική βοήθεια

Η Ελλάδα έστειλε δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 στην Κύπρο, ανταποκρινόμενη στο αίτημα για βοήθεια κατά των πυρκαγιών. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπογραμμίζει την αλληλεγγύη των χωρών της Μεσογείου στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την προστασία των πόρων και του περιβάλλοντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ