Πυρκαγιά στην Ιεράπετρα: Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά με προσοχή στους ισχυρούς ανέμους

Πυρκαγιά στην Ιεράπετρα: Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά με προσοχή στους ισχυρούς ανέμους

Η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ιεράπετρα βελτιώνεται. Με την ανατολή του ηλίου, οι αρχές πυροσβεστικής και αστυνομίας αναφέρουν πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, με μόνο μερικές διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Μετά τη δύσκολη χθεσινή μέρα, η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται, αν και οι ισχυροί ανέμοι που αναμένονται μπορεί να δυσκολέψουν ξανά την κατάσταση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο διοικητής της αστυνομίας στην Ιεράπετρα, Ραφαήλ Γερογιάννης, εκκίνησε έκκληση προς τους πολίτες να μην επιχειρούν μετακινήσεις σε περιοχές όπου επιχειρούν οι πυροσβέστες, τονίζοντας τη σημασία της προσοχής λόγω της καιρικής κατάστασης και της υψηλής επικινδυνότητας. Παρά την βελτίωση, ο αυξημένος κίνδυνος παραμένει παρόνς λόγω της ξηρασίας και της ευνοϊκής σχηματισμένης πυρκαγιάς.

fotia 1

Μέτρα ειδικής κινητοποίησης στην Κρήτη λόγω ανάβασης του κινδύνου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενεργοποιεί μέτρα ειδικής κινητοποίησης, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς σε όλο το νησί αυξάνεται. Παρά την μη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, λόγω του κίνδυνου που υφίσταται, εφαρμόζονται μέτρα προληπτικής προστασίας. Όλες οι αρχές και τα μέσα πολιτικής προστασίας στην Κρήτη είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό για τη λήψη επιπλέον μέτρων λόγω της υψηλής επικινδυνότητας.

Έχει επιβληθεί απαγόρευση καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, θερμών εργασιών και χρήσης πυρός σε ευπαθείς περιοχές. Επιπλέον, εφαρμόζεται προληπτική απαγόρευση σε διάφορες δραστηριότητες και περιοχές, ενώ καλείτο πληθυσμός να τηρεί τους κανόνες αυστηρά για την ασφάλεια του νησιού.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ