Πρόβλεψη καιρού για αύριο Δευτέρα: Η μισή χώρα στα λευκά, θυελλώδεις άνεμοι

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Δευτέρα: Η μισή χώρα στα λευκά, θυελλώδεις άνεμοι

Η κυκλοφορία διακόπηκε στην λεωφόρο Πάρνηθας λόγω χιονόπτωσης. Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει την χώρα με χιόνια, πτώση θερμοκρασίας και δυνατούς ανέμους. Πολλές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά έχουν ντυθεί στα λευκά και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία σε πολλά οδικά δίκτυα. Σε πολλά σημεία έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Ανακοινώνεται η άρση περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στον Νομό Ιωαννίνων, λόγω εξασθένησης των καιρικών φαινομένων.

Απαγορευτικό απόπλου λόγω κακοκαιρίας

Απαγορεύεται ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω ισχυρών ανέμων στις θαλάσσιες περιοχές. Επίσης, δεν εκτελούνται δρομολόγια υδροπτερύγων για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι οι συνδέσεις Αγ. Μαρίνα – Στύρα, Βόλος – Σποράδες, Καβάλα – Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τα κατά τόπου λιμεναρχεία ή τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά αύριο λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία του δήμου Εορδαίας στην Κοζάνη εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Επίσης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στους δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.

Πρόγνωση καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

ΔΕΥΤΕΡΑ (22/1)

Στα κεντρικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στα Δωδεκάνησα. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες μετά το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στη θάλασσα Κυθήρων 7 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει σημαντική μεταβολή. Θα κυμανθεί από τους -07°C έως 08°C στα βόρεια, από τους -03°C έως 10°C ή 12°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από τους 06°C έως 12°C ή 14°C στα νησιά, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 17°C. Σημειώνονται παγετοί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ